Terapii cu acid hialuronic pentru buze şi riduri

dermatoestetica terapii acid hialuronic - skinmed

Înainte de a va injecta acid hialuronic în buze, sau în pomeți, sau în șanțurile nazogeniene, este util să cunoașteți câteva amănunte despre acesta, explorând miturile care îl înconjoară. Se spune, astfel, că acidul hialuronic este “ceva nenatural”. Fals.

Acidul hialuronic este o substanță prezentă în mod natural la nivelul organismului uman și la niveul pielii (derm) în particular. Acidul hialuronic utilizat în terapiile injectabile este de origine non-animală, obținut printr-un elaborat proces de sinteză. El este pur din punct de vedere microbiologic și este ambalat în seringi sau în flacoane sterile. Are consistență de gel și poate fi crosslinkat sau noncrosslinkat, cu sau fără anestezic (lidocaină).

Cât rezistă acidul hialuronic după injectare?

Gelurile vascoeleastice de acid hialuronic crosslinkat sunt destinate corectării șanțurilor nazogeniene, a liniilor fine, a ovalului facial sau augmentării parțiale sau integrale a buzelor. Efectele sunt imediate și rezistă în timp între 6 și 18-24 luni în funcție de factori precum: tipul de piele, severitatea ridurilor, zona de injectare, cantitatea injectată etc.
Play Video

Ce anume se poate corecta cu acid hialuronic?

Volumetria facială cu refacerea ovalului feței este o preocupare importantă în acest moment. O dată cu înaintarea în vârstă toate structurile începând cu tegumentul și ajungând pană la regiunea osoasă a feței au de suferit, cu descinderea spre regiunea inferioară și crearea triunghiului inversat (cu baza inferioară), conferind aspectul „lăsat” al feței.

Utilizând acid hialuronic crosslinkat și/sau non crosslinkat putem contribui la refacerea aspectului facial în regiuni precum pomeți, zona zigomatică inferioară, zona mandibulară, menton.

dermatoestetica terapii acid hialuronic - skinmed

Doare injectarea de acid hialuronic?

Este o tehnică minim-invazivă, cu durere redusă și se efectuează după aplicare topică de substanță anestezică.

Efectul este vizibil imediat, fără precauții ulterioare și durabil în timp între 6-12 luni și doi ani.

Sunt descrise rar, reacții locale, la locul injectării, precum: eritem/înroșire, echimoze sau vânătăi, durere sau prurit ușor, ce dispar într-o perioadă cuprinsă între 24 ore si 8 zile (în medie 72 ore).

Pot aparea indurații, granuloame sau noduli ce persistă între 15 zile și 3 luni. Extrem de rar se notează cazuri de colorare reversibilă a zonei de injectare, iar foarte rar necroză prin injectare intravasculară.

Este o procedură extrem de valoroasă, bine cunoscută în prezent, încă în expansiune științifică, cu actualizarea moleculelor, ale cărei rezultate sunt rapid vizibile și fără incidente neplăcute asociate injectării.

Dacă doriți să vă programați,  o puteți face prin formularul de mai jos:

Recommended Posts