Acnee – tehnologii laser

acnee tehnologii laser - skinmed clinic atc

La începutul secolului trecut, Albert Einstein descria pentru prima dată un principiu de funcționare a unor dispozitive ce aveau să devină, după ani de studii, perfecționate și numite LASER  (Light Amplification by the Stimulated Emission of Radiation). În medicină, laserele și-au făcut debutul în anul 1961 în domeniul oftalmologiei.

Prima atestare a utilizării laserului în dermatologie datează din 1963, când s-a observat că aceste dispozitive pot trata selective leziunile pigmentare. De atunci, prin evoluția continuă a tehnologiei, laserele sunt într-un proces de continuă perfecționare și studiere a profilului de siguranță, astfel, astăzi avem o gamă largă de astfel de dispozitive performante și sigure, specializate pentru diferite nevoi.

Acneea este una dintre cele mai frecvente afecțiuni dermatologice; se consideră că peste 80% din persoane vor prezenta la un moment dat în viață cel puțin un episod de acnee/ erupție acneiformă.

Astfel, pe lângă tratamentele convenționale din acnee, în ultimii ani, tehnologia laser reprezintă un real ajutor, fie că vorbim despre leziunile de acnee active, fie că vorbim despre cicatrici, indiferent de forma acestora.

În cazul formelor active de acnee, atât acnee comedoniană, cât și acnee inflamatorie (de la forme ușoare până la formele severe), laserul Er:Glass 1540 reprezintă o inovație ce permite atât tratarea acneei cât și a semnelor reziduale.

ClearSkin

Se adresează pacienților cu acne comedoniană, inflamatorie și cicatrici/semen postacnee. Este efficient în reducerea hiperseboreii, a comedoanelor închise și deschise, a dimensiunii porilor și a leziunilor inflamatorii de acnee. Micro-pulsurile de energie cauzează microinjurii ale colagenului de la nivelul dermului, provocând o reacție de vindecare, cu sinteză de colagen și elastină, corectând cicatricile postacnee, petele pigmentate, pete eritematoase, pori dilatați.

De asemenea, o serie de dispozitive laser, precum cele vasculare (de elective PDL – Pulsed Dye Laser), lasere ablative (CO2, Er:YAG) sau nonablative (Quality-switched QSNd:YAG) sunt folosite în tratamentul cicatricilor postacnee, îmbunătățind considerabil aspectul acestora.

Mesaje recomandate