Acneea

acnee - skinmed clinic

Acneea este una dintre cele mai frecvente afecțiuni dermatologice în cabinetul de dermatologie, deoarece afectează 3 din 4 persoane din intervalul 11-30 ani. De obicei, apare la pubertate, dar poate să apară la orice vârstă, inlcusiv nou-născuți și vârstnici.

Adesea o regăsim și în cazul perosoanelor adulte. Din păcate poate să persiste la unii pacienți în absența unui tratament corect ani de zile, uneori 10-15 ani.

Acneea este o afecțiune cronică a glandelor sebacee, adesea apărută în context genetic.

Se poate regăsi asociată unor afecțiuni hormonale, adesea sindromul ovarului polichistic, sau tratamentelor cosmetic improprii, îngrijirii zilnice deficitare, afecțiuni sau medicamente, chiar dieta și stresul pot induce apariția leziunilor de acnee.

Este foarte polimorfă ca prezentare clinică, variind foarte mult ca tip de leziuni, zonă, severitate, vârstă și durată de apariție.

Se poate manifesta clinic sub forma:

Adesea, clinic, aceste leziuni sunt asociate.

Deși acneea poate fi extrem de persistentă, există tratamente eficiente disponibile. Acneea este o afecțiune care poate cauza grave probleme psiho-sociale și de aceea este recomandat să începem tratamentul cat mai devreme pentru a preveni acest lucru.

Avem la dispoziție o serie de terapii și tehnologii moderne care ne ajută în tratamentul leziunilor active de acnee. Medicul specialist dermatolog prescrie o schemă de tratament, cu indicații zilnice de îngrijire și realizează un protocol de terapie care va include proceduri precum peelinguri superficiale sau medii, sau terapiile laser antiacnee.

Peelingul este o procedură extreme de valoroasă, controland eficient leziunile active, iar terapiile laser, Clear Skin și Zero acționează în profunzimea pielii la nivelul glandelor sebacee, reducandu-le in dimensiuni, scazand secreția de sebum și cu efect antibacterian asupra florei de proliferare.

Sunt necesare 4-6 ședințe la 2 săptămani distanță. Procedura menține epidermul de suprafață integru, astfel nu există timp de recuperare, pielea nefiind roșie și nu se exfoliază.

Tratamentul precoce al acneei este foarte important pentru a preveni apariția leziunilor cicatriceale, cu mult mai greu de corectat!

Tratament recomandat 

O metoda de tratament complementar in acnee este terapia cu ozon. Atat sub forma de infiltratii subcutanate, cu efect antiinflamator si antibiotic, dar si sub forma autohemoterapiei minore. Dovedita clinic in peste 40 de ani de existenta, cu mii de articole stiintifice publicate in reviste de renume, terapia cu ozon este 100% naturala si fara efecte adverse. . La Skinmed puteti efectua aceste tratamente, ca parte a unor protocioale personalizate. Puteti citi mai multe despre aceasta terapie atat pe site-ul clinicii, dar si pe site-ul dedicat.

Mesaje recomandate