Actul medical performat prin teledermatologie

teledermatologia online - skinmed clinic

Teledermatologia se referă la furnizarea de servicii de specialitate dermatologie (sfaturi, diagnostic, planificare a tratamentului și educație) pacienților, folosind tehnologia informației și comunicațiilor.

  • Teledermatologia sincronă se referă la furnizarea la distanță a serviciilor online sau cu comunicarea furnizorului și a pacientului în același timp.
  • Teledermatologia asincronă (sau de stocare-înainte) se referă la furnizarea de servicii de la distanță la diferite momente.
  • Teledermatologia hibridă se referă la utilizarea modurilor de stocare și înaintare și de videoconferință pentru teledermatologie.

Medicul specialist, în urma analizei datelor medicale livrate, vizualizării fotografice/video directe, discuției cu pacientul va formula:

  • O părere de diagnostic prezumtiv sau chiar de certitudine, uneori cu un protocol de diagnostice diferențiale incluse în Fișa de consultație
  • Emiterea unei Prescripții de tratament și a Recomndărilor/Protocolului complet de tratament

Teledermatologul comunică rezultatele întâlnirii pacientului folosind metode electronice sigure, pe lângă comunicarea verbală în cadrul întâlnirilor live-interactive. Deopotrivă va comunica un plan de urmărire după întâlnire. Aceasta include orice urmărire necesară, sesizări, precum și semne clinice care semnifică o exacerbare semnificativă. Laboratorul și alte diagnostice comandate trebuie să fie urmate în timp util cu pacientul și furnizorii acestora, după cum este indicat și necesar. Continuitatea îngrijirii este un element esențial în calitatea asistenței medicale și a stării de bine a pacientului. Prin urmare, teledermatologii vor face toate încercările de a identifica toate resursele medicale locale pentru a coordona îngrijirea și a face trimiteri așa cum este indicat.

Medicul (teledermatologul) este implicat activ în de diagnostic și tratament, deopotrivă monitorizează și evoluția ulterioară post  recomandări, în sensul aprecierii vindecării sau, rar, în anumite situații, a apariției exacerbărilor, ce impun o atitudine de completare sau restabilirea indicațiilor de tratament. Suntem alături de pacient pe toată durata procesului de vindecare!

Pentru programarea unei consultații online, acceseaza online.skinmed.ro.

Recommended Posts