Analiza firului de păr, pentru tratament și regenerare

analiza firului de par - fotofinder - skinmed
Tricoscopia sau video-dermascopia scalpului este o nouă metodă imagistică pentru diagnosticul căderii părului ce constă în analiza digitală computerizată a foliculilor piloși de la nivelul scalpului dar și sprâncenelor sau genelor, fiind singura metodă de diagnostic care este lipsită de orice fel de invazivitate (durere) sau efecte adverse pentru pacient.

Această metodă imagistică paraclinică este un ajutor complex pentru medicului dermatolog în diagnosticarea corectă și precoce a tipului de alopecie (cădere a părului) cu posibilitatea de inițiere cât mai rapidă a tratamentului corespunzător în funcție de patologia identificată.

Se realizează cu ajutorul sistemului Fotofinder, Medicam 1000 în 10 minute, finalitatea fiind un raport complex și un diagnostic acurat.

Imaginile sunt captate repetiv din diferite zone ale scalpului, frontal, parietal, occipital, în diferite magnificări, 70X, 20X și sunt mai departe stocate în baza noastră de date pentru a fi analizate amănunțit de către specialiști în domeniul problemelor scalpului. 

Capturile preluate sunt trimise pentru second-opinion și analiză în cadrul unor laboratoare din străinătate (Germania) specializate în astfel de afecțiuni ale căderii părului prin intermediul Trichovision-TrichoLab, astfel existând în permanență o monitorizare corespunzătoare a rezultatelor tratamentului.

În urma examinării se eliberează un raport medical, ce include date statistice concludente cu privire la numărul, tipul foliculilor piloși și a firelor de păr, pentru un diagnostic de acuratețe.

Este un instrument extrem de util în diagnosticul și monitorizarea răspunsului terapeutic, pentru a fi re-analizate comparativ – în dinamică – după fiecare sedință de tratament, în funcție de decizia medicului curant.

analiza firului de par - fotofinder - skinmed

Este o metodă de diagnostic recomandată și persoanelor fără antecedente de boli ale scalpului care au început să observe o accentuare a căderii firelor de păr în ultima perioadă, fiind capabile să ofere informații despre aspectul, numărul, tipul și viabilitatea firelor de păr cât și despre riscul transformării în pierderi permanente ale părului din zonele respective.

Este singura metodă de diagnostic a afecțiunilor scalpului, ce asociază căderea părului și putem realiza monitorizarea fidelă, obiectivă, post tratamente de regenerare foliculară.

Întrebări frecvente

Tricoscopia este o metodă de evaluare imagistică, noninvazivă, in vivo a părului și scalpului și este folosită pentru diagnosticul afecțiunilor părului și scalpului. Metoda de investigație este bazată pe dermatoscopie. Tricoscopia vizualizează părul și structurile scalpului cu ajutorul unerei camere speciale care mărește până la 70 de ori și stochează imaginile preluate. Cu ajutorul tricoscopiei se pot observa modificări ale firelor de păr, vaselor de sânge, a unor tipare ale pigmentului scalpului și pielii interfoliculare pe baza cărora se pune un diagnostic mai corect.

Tricoscopia se folosește când pacientul se confruntă cu o căderea accentuată a părului, însoțită sau nu de rărirea/dispatitia părului, pentru diagnosticul alopeciilor cicatriciale sau noncicatriciale: alopecie androgenetică, alopecia areată, efluviu telogen, tinea capitis, tricotilomania, lichen planpilar, lupus eritematos.

Tricoscopia ajută medicul să facă un diagnostic mai corect pentru că furnizează detalii despre păr și scalp, care nu se observă cu ochiul liber sau cu metodele uzuale de mărire a imaginilor, pentru că obiectivează severitatea pierderii părului, se pot evita biopsiile nenecesare sau ajuta pentru a găsi zona cea mai bună pentru a preleva biopsia și, nu în ultimul rând, pentru a evalua mult mai obiectiv răspunsul la tratamentul recomandat.

Investigația este efectuată de către dermatolog, se preiau poze mascroscopice ale 3 zone ale scalpului (frontal, parietal, occipital), se preiau multiple imagini microscopice ale scalpului. Imaginile se trimit către un laborator de investigație din Germania. Pe baza imaginilor se eliberează un raport de tricoscopie în aproximativ 1 săptămână. Pacientul revine pentru interpretarea rezultatului tricoscopiei și pentru recomandări în ceea ce privește investigațiile următoare și/sau tratament.

Dacă doriți să vă programați,  o puteți face prin formularul de mai jos:

Mesaje recomandate