Beneficiile laserelor Soprano – ce afecțiuni pot fi tratate cu laserul de epilare definitivă?

soprano titanium platinum - skinmed clinic

Dincolo de aspectul pur inestetic, pilozitatea în exces poate ascunde anumite afecțiuni ale pielii, afecțiuni care pot fi tratate cu succes gratie tehnologiilor performante ale laserelor de epilare definitivă de ultimă generație.

Nu doar firele de păr nedorite dispar cu ajutorul laserelor Soprano – Titanium & Ice Platinum, laserele vârf de lance pentru epilarea definitivă, ci și anumite afecțiuni.

Ce afecțiuni ascunde pilozitatea excesivă?

Dezechilibre hormonale

Fie că vorbim despre hipertricoze, care înseamnă prezența pilozității în exces în zone unde ea există în mod normal (axile, inghinal. Etc.) sau hirsutism, care înseamnă prezența pilozității în exces în zone unde nu trebuie să existe (la femei facial, lombar, abdominal), avem nevoie să descoperim cauza.

În acest caz, înainte de a trata pilozitatea în exces, este obligatoriu să ne testam endocrinologic și să avem un diagnostic.

Asta pentru că mulți pacienți suferă de hiperandrogenism, adică testosteron crescut. Prezența în exces a hormonului sexual masculin trebuie tratată intern, pentru că altfel vom trata doar efectul nu și cauza.

Pentru ca procedura de epilare definitivă să fie literalmente eficientă, trebuie să fim echilibrați din punct de vedere hormonal.

În caz contrar, vom putea obține doar rezultate temporare, pilozitatea cu toate deficiențele ei de ordin estetic, recidivând.

Foliculita

Foliculita este o afecțiune care implică o inflamație/infecție la nivelul foliculului pilos. Vorbim despre un eritem, o roșeață periculară, uneori facem chiar și pustule.

Cel mai adesea, foliculita este asociată cu procedurile clasice de epilare – ceară, epilare cu lamă sau depilator. I

mportant este că uneori, aceste pusee de foliculită pot lasă semne reziduale brune, acele pete maronii, extrem de inestetice.

Vestea bună este că, odată ce decidem să distrugem foliculii piloși cu laserul, vor dispărea atât firele de păr nedorite, cât și aceste pete reziduale maronii.

Epilarea laser, metodă științifică de tratament medical, recunoscută la nivel mondial!

Atât femeile, cât și bărbații care au o pilozitate mare, caută soluția ideală de a scăpa de părul nedorit.

Cu toții am auzit de epilarea definitivă cu laser, dar ne punem întrebări: chiar scăpăm de păr? Este sigur? Este dureros?

Dacă până acum aveam îndoieli în privința tratamentelor de epilare laser, aflați că aceste proceduri au ajuns la alt nivel, datorită metodelor științifice de tratament și a noilor tehnologii în domeniu. Soprano Titanium şi Soprano Ice Platinum sunt lasere certificate FDA, care se găsesc doar în clinicile medicale!

Epilarea permanentă cu laserele Soprano se poate face pe toate suprafeţele corpului şi ale feţei. Acţiunea este ușoară și blândă, mult mai plăcută decât epilarea cu ceară. Pielea rămâne fină la atingere, fără nicio urmă de iritație.

Aparatul are la baza singura metodă clinică utilizată pentru îndepărtarea pilozității, lipsită de durere, cu recunoaștere la nivel mondial.

Este o metodă unică de încălzire graduală, extrem de eficientă în fotocoagularea papilei dermice, cu efecte durabile în timp, ce previne agresiunea asupra țesuturilor înconjurătoare. În același timp el răcește suprafața pielii, prevenind arsurile superficiale și senzația de durere.

Laserul Soprano funcționează pe principiul fototermolizei selective. Lumina, în momentul în care iese din aparat, pătrunde în tegument și interacționează cu pigmentul care se găsește la nivelul rădăcinii firului de păr.

În urma interacțiunii, se degajă căldura, care, datorită intensității, distruge rădăcina firului de păr. Laserul este aplicat la suprafața pielii, permițând energiei să penetreze în dermă.

6-8 ședințe pentru a scăpa de părul nedorit

Intervalul dintre ședințe variază în funcție de zona tratată. Astfel, pentru zonele mici (facial, axile, inghinal) periodicitatea este de 1 ședință la 4-6 săptămani, iar pentru picioare, de exemplu, perodicitatea este de 1 ședință la 8-10 săptămani. Ulterior, în timp, sunt necesare ședințe de întreținere la 6-12 luni.

Medicul va stabili eventualele contraindicații în această procedură. Nu se vor expune tratamentului laser femeile însărcinate, sau cele care alăptează și nici pacienții cu istoric de cancere. Pentru alte afecțiuni, medicul va face recomandările, în funcție de fiecare pacient. 

Laserele Soprano, benefice pentru toate tipurile de piele!

 Laserul Soprano deține tehnologia Alexandrite în mediu solid. Aceasta permite tratamentul pentru toate tipurile de pilozitate, inclusiv părul subțire şi blond și pentru toate fototipurile cutanate, inclusiv pielea bronzată sau închisă la culoare, unde, până nu demult, nu se recomanda aceste tip de epilare.

Noua tehnică nu folosește un singur impuls cu energie mare, cum se întâmplă în majoritatea tehnologiilor laser, ci o serie de impulsuri repetitive cu energie mică.

Astfel, putem vorbi despre tehnologia laser de ultimă generație cu cea mai mare eficiență în îndepărtarea pilozității. Tehnologia aparține companiei Alma Lasers, lider în domeniul tehnologiilor medicale și estetice.

Soprano Titanium și Soprano Ice Platinum combină beneficiile celor trei lungimi de undă diferite și este eficient pentru toate nuanțele de piele.

În timpul procedurii de epilare cu laser se folosește o metodă unică de încălzire graduală, cu efecte durabile în timp, ce previne agresiunea asupra țesuturilor. Simultan, pielea va fi răcită cu un capăt de safir care previne arderea pielii.

Procedura este rapidă, uşoară, lipsită de durere şi confortabilă pentru pacient. De la o ședință la alta se va observa o subțiere a firelor de păr, care se vor rări până la dispariție.

Înainte de tratament, părul se îndepărtează cu lama

Firul de păr nu trebuie smuls cu 2-4 săptămani anterior de începerea tratamentului și pe toată durata acestuia, poate fi îndepărtat cu lama de ras sau crema epilatoare; acesta trebuie îndepărtat recent față de ziua terapiei, deoarece ținta în acestă procedură este foliculul pilos, nu firul de păr.

Următoarele 48 de ore după epilarea cu laser se vor evita piscinele, jacuzzi, sauna sau alte medii călduroase.

În timpul tratamentului, pacientul poate să se expună la soare. Indiferent de anotimp se vor folosi creme speciale cu factor de protecție solară, SPF 50, mai ales în cazul persoanelor care au apelat la epilarea laser în zona feței.

Recomandări:

Mesaje recomandate