Blefaroplastia non-chirurgicală cu microplasmă Colibri (Accent Prime)

blefaroplastia colibri - skinmed

Dermatochalazisul este reprezentat de excesul și laxitatea pielii asociată cu afectarea mușchilor pleoapelor. Afecțiunea este frecvent întâlnită la persoanele în vârstă și se observă ocazional și la adulții tineri. Gravitația, pierderea țesutului elastic cutanat și degradarea țesuturilor conjunctive ale pleoapelor contribuie la apariția acesteia. 

Cel mai frecvent sunt afectate pleoapele superioare, dar se poate regăsi și la nivelul pleoapele inferioare.

De obicei, această problemă ne afectează din punct de vedere estetic, dar uneori poate să interfereze și din punct de vedere  funcțional în ceea ce privește vederea, prin îngustarea fantei palpebrale și implicit prin obstrucționarea câmpului vizual sau să conducă la dermatite ale pleoapelor si chiar blefarite. 

În primul rând, înainte de a lua o decizie în cea ce privește  această problema este necesar un consult dermatologic pentru a stabili dacă în spatele acestei hiperlaxități nu există și o afecțiune sistemică ce poate genera o ptoză palpebrală (afecțiuni neurologice, renale, tumori orbitare/ cerebrale, boli autoimune etc). De asemenea, această problemă poate să aibă și o componentă genetică.

Astfel, de-a lungul timpului s-au căutat diverse metode de tratament ce pot sa îmbunătățească aspectul pleoapelor. Pentru rutina zilnică sunt indicate cremele special destinate pleoapelor ce conțin retinoizi sau acid hialuronic, în concentrații specifice acestei zone, pentru a evita reacții neplăcute. 

Pe langă rutina zilnică se pot realiza proceduri  de stimulare ale colagenului și elastinei tegumentului pleoapei și aici putem sa includem procedurile laser CO2 fracționat, mezoterapia/PRP, laserul nonablativ YAG cu tehnologia Pixel Q Switch 1064nm, peelingurile chimice destinate acestei zone.

O foarte bună opțiune pentru tratarea acestei prbleme o constituie radiofrecvența fracționată. Radiofrecvența convertește nitrogenul și oxigenul din aer în scântei de plasmă, având un efect dublu la nivelul pielii și anume – efectul termic cu rol în stimularea fibroblastului și în creșterea sintezei de colagen și  efectul mecanic – ablativ  ce stimulează regenerarea țesutului epitelial ducând la diminuarea hiperlaxității pielii, permițând astfel un tratament sigur și extrem de eficient al zonei tratate, îmbunătățind atât textura cât și culoarea pielii, conducând la remodelarea și întinerirea pielii. 

Radiofrecvența fracționată ne permite să avem control al cele două efecte, termic și ablativ. În cazul tratamentului unei hiperlaxități a pleoapelor se va utiliza în special modul ablativ și cu efect termic mai redus pentru a obține rezultatele dorite.

Radiofrecvența Colibri este utilizată pentru: hiperlaxitatea pielii perioculare, ridurile periorbitare, xantelasme, cicatrici, papiloame virale.  În anumite cazuri Colibri înlocuiește blefaroplastia chirurgicală, în același timp având timp de recuperare mai scurt și fiind mai suportabilă.

Aceasta livrează energia cu ajutorul capătului special conceput pentru această zonă, producând o micro-ablație controlată, ce se combină cu un efect termic necesar pentru contracția tegumentului.

Ce include protocolul blefaroplastiei non chirurgicale  prin radiofrecvență fracționată Colibri Alma Lasers?

Anterior procedurii se va realiza:

  • Verificarea zonei astfel încat să nu existe procese inflamatorii, leziuni cutanate la nivelul pleoapelor
  • Curățarea/ degresarea zonei de lucru
  • Aplicarea de topice locale anestezice anterior procedurii timp de 30 minute
  • Îndepărtarea topicului anestezic, dezinfectarea zonei de lucru și uscarea sa

Post-procedură:

  • Post procedură va apărea eritem și edem ( asemănătoare cu senzația unei arsuri solare) ce pot să țină de la câteva ore până la 3 zile în medie, urmate ulterior de apariția unor cruste ce se vor vindeca între 5-10 zile; iar rezultatele vizibile vor începe să apară la 30 zile post tratament.

Acasă se va continua cu:

  • Aplicarea de topice locale cu antibiotice și anti-inflamatoare pentru 3 zile pe zona lucrată
  • Urmat de aplicarea de creme reparatoare următoarele zile, până la vindecarea completă (aprox. 10 zile)

Întrebări frecvente

În timpul procedurii se va resimți un disconfort dar, cu aplicarea anterioară a topicelor locale cu anestezic, acesta este suportabilă.

Ideal este să fie aplicate topicele anestezice cu 30 minute anterior procedurii, urmată apoi de timpul efectiv de lucru 10-20 minute ( acesta depinde de câte zone sunt de tratat – pleoape inferioare/ superioare sau toată zona perioculară).

Se pot realiza între 1-3 ședințe la intervale de 4-6 săptămâni distanță, în funcție de gravitatea problemei.

Rezultatele încep să se vadă la 30 zile postprocedură.

Ideal este să nu folosim produse de make-up pe durata perioadei de recuperare și să se aplice tratamentul reparator, pentru a evita reacții locale suplimentare.

Dacă doriți să vă programați,  o puteți face prin formularul de mai jos:

Mesaje recomandate