Cand apare efectul maxim al injectiilor cu acid hialuronic sau cu toxina botulinica?

dermatoestetica terapii acid hialuronic - skinmed

Preocuparea pentru frumusete  creste inaintea momentelor speciale din viata noastra. Asa se explica de ce, inainte de un eveniment precum o nunta, un botez, sau in perioada sarbatorilor de iarna, creste sensibil si cererea pacientelor pentru injectari cu acid hialuronic sau cu toxina botulinica. Numai ca, fara o planificare atenta, in ziua cand va doriti sa aratati impecabil, s-ar putea ca unele riduri inca sa fie vizibile, sau volumul dorit in buze sa nu fie si cel care se observa de catre cei din jur. Totul se bazeaza pe mecanismul de actiune al substantelor.

Astfel, dupa injectarea cu acid hialuronic apare o inflamatie locala, sau pot aparea destul de rar si alte reactii locale, la locul injectării, precum: eritem/înroșire, echimoze sau vânătăi, durere sau prurit ușor, ce dispar într-o perioadă cuprinsă între 24 ore si 8 zile (în medie 72 ore)

Daca vorbim de indurații, granuloame sau noduli, ei pot persista intre 15 zile și 3 luni.

Din acest motiv, la doua saptamani de la injectare, pacienta trebuie sa revina la medicul care a injectat-o pentru un control.

In cazul ridurilor din etajul superior al fetei, efectul se observa imediat, dar nu la o capacitate de 100%, deoarece este nevoie de timp pentru ca zonele injectate sa conflueze si sa creeze un aspect unitar. De asemenea, in cazul celor cu o dezvoltare mai accentuata a muschiului frontal, poate fi nevoie de anumite retusuri.

 

Asa se face ca, daca vreti sa aratati bine de Craciun si de Revelion, cel mai indicat ar fi sa va injectati incepand cu mijlocul lunii noiembrie, pana pe 15 decembrie.

Mesaje recomandate