Aflate de cativa ani in avangarda serviciilor medicale, terapiile laser se remarca nu doar prin rezultatele excelente, ci si prin costul lor aparent ridicat. Spunem “aparent”, deoarece exista tendinta de a il compara cu pretul unor tratamente conventionale, precum injectiile, pastilele sau cremele. Insa, adevarul este ca terapiile laser fac parte din cu totul alta clasa de servicii.
In primul rand, discutam exclusiv de servicii medicale, deoarece indiferent ca vorbim de o epilare laser (cunoscuta ca si “epilare definitiva”) sau de o procedura pentru tratarea acneei, laserele pot produce arsuri grave daca sunt folosite de personal fara studii medicale. Pielea vorbeste in mod continuu cu medicul care efectueaza procedura, iar acesta o poate opri din timp, daca observa semne de arsura. In mainile unei cosmeticiene insa, poate fi prea tarziu.
Domeniile in care se foloseste laserul cel mai des sunt: acneea, varicele, rozaceea, tratamentul cicatricilor, epilarea definitiva, rejuvenare faciala, albirea zonei intime sau rejuvenarea vaginala.