Cat costa un tratament cu laser medical?

tratament laser lp yag angioame clinica medicum bucuresti - skinmed clinic

Chiar daca epilarea definitiva este cel mai cunoscut tratament laser al pielii, efectual in cabinetul unui dermatolog din Bucuresti, exista o sumedenie de alte terapii care folosesc aceste aparate performante.

Terapiile laser din clinica Skinmed sunt:

este un laser folosit în dermatologia estetică pentru mai multe tipuri de afecțiuni: acnee, cicatrici postacnee, afecțiuni vasculare, hiperpigmentație, îmbătranire

reprezintă cea mai modernă tehnologie de rejuvenare a pielii și tratare a cicatricilor, prin stimularea producției intrinseci de colagen.

este un laser CO2 folosit pentru depigmentarea zonei genitale pentru a obține o piele mai deschisă, mai tanară, mai fermă, mai estetică..

este tehnologia laser de ultimă generație, apreciată la nivel mondial, cu cea mai mare eficiență pentru îndepărtarea pilozității, fiind folosit pentru ceea ce este generic denumit “epilare definitiva”.

este un laser fin utilizat pentru ștergerea imperfecțiunilor cutanate şi terapia ablativă/distructică a unei game variate de leziuni cutanate benigne precum papiloame virale, veruci seboreice, keratoze actinice, condiloame, etc.

Pretul unei terapii laser in Bucuresti

Aflate de cativa ani in avangarda serviciilor medicale, terapiile laser se remarca nu doar prin rezultatele excelente, ci si prin costul lor aparent ridicat. Spunem “aparent”, deoarece exista tendinta de a il compara cu pretul unor tratamente conventionale, precum injectiile, pastilele sau cremele. Insa, adevarul este ca terapiile laser fac parte din cu totul alta clasa de servicii.

In primul rand, discutam exclusiv de servicii medicale, deoarece indiferent ca vorbim de o epilare laser (cunoscuta ca si “epilare definitiva”) sau de o procedura pentru tratarea acneei, laserele pot produce arsuri grave daca sunt folosite de personal fara studii medicale.  Pielea vorbeste in mod continuu cu medicul care efectueaza procedura, iar acesta o poate opri din timp, daca observa semne de arsura. In mainile unei cosmeticiene insa, poate fi prea tarziu.

Domeniile in care se foloseste laserul cel mai des sunt: acneea, varicele, rozaceea, tratamentul cicatricilor, epilarea definitiva, rejuvenare faciala, albirea zonei intime sau rejuvenarea vaginala.

Dermatologul este cel care efectueaza procedurile laser

In al doilea rand, tehnologia care sta la baza unui aparat laser este extrem de scumpa. Puteti sa va imaginati ca un laser care detine toate aprobarile necesare folosirii lui in domeniul medical costa cam cat un autovehicul de lux.  Iar cum in trei-patru ani apare un model mai performant, atunci perioada de amortizare a echipamentului este foarte mica.

In al treilea rand, asemenea aparate au nevoie de un spatiu aerisit pentru a putea functiona in parametri optimi. Iar spatiu mare presupune cheltuieli mari (intretinere, chirii, utilitati).

Astfel se ajunge ca o procedura laser sa coste intre 70 si 300 de euro, in functie de tipul aparatului, de zona tratata si de durata sedintei de terapie. Insa nu trebuie sa uitam avantajele: terapia laser reprezintă o metodă modernă și eficientă pentru tratamentul unei serii variate de afecțiuni, rezultatele apar imediat după procedură, nu există reacții adverse importante, vindecarea este rapidă, iar efectul se menține mult timp.

 

Mesaje recomandate