Cat costa un tratament cu laser medical?

clearlift - skinmed

Aflate de cativa ani in avangarda serviciilor medicale, terapiile laser se remarca nu doar prin rezultatele excelente, ci si prin costul lor aparent ridicat. Spunem “aparent”, deoarece exista tendinta de a il compara cu pretul unor tratamente conventionale, precum injectiile, pastilele sau cremele. Insa, adevarul este ca terapiile laser fac parte din cu totul alta clasa de servicii.

In primul rand, discutam exclusiv de servicii medicale, deoarece indiferent ca vorbim de o epilare laser (cunoscuta ca si “epilare definitiva”) sau de o procedura pentru tratarea acneei, laserele pot produce arsuri grave daca sunt folosite de personal fara studii medicale. Pielea vorbeste in mod continuu cu medicul care efectueaza procedura, iar acesta o poate opri din timp, daca observa semne de arsura. In mainile unei cosmeticiene insa, poate fi prea tarziu.

Domeniile in care se foloseste laserul cel mai des sunt: acneea, varicele, rozaceea, tratamentul cicatricilor, epilarea definitiva, rejuvenare faciala, albirea zonei intime sau rejuvenarea vaginala.

In al doilea rand, tehnologia care sta la baza unui aparat laser este extrem de scumpa. Puteti sa va imaginati ca un laser care detine toate aprobarile necesare folosirii lui in domeniul medical costa cam cat un autovehicul de lux. Iar cum in trei-patru ani apare un model mai performant, atunci perioada de amortizare a echipamentului este foarte mica.

In al treilea rand, asemenea aparate au nevoie de un spatiu aerisit pentru a putea functiona in parametri optimi. Iar un spatiu mai mare va presupune mereu si cheltuieli mai mari.

De aceea, pretul unui tratament laser va fi intre 50 si 150 de euro pe sedinta, in functie de zona tratata si de tipul de laser folosit. Pentru a va orienta cat mai bine, va sugeram sa intrebati medicul specialist despre aceste tratamente in timpul consultatiei initiale.

Care sunt cele mai frecvente tipuri de lasere intalnite la noi?  Va vom exemplifica prin portofoliul clinicii Skinmed.

Clear Skin este un laser de tip Er:Glass 1540 folosit în dermatologia estetică pentru mai multe tipuri de afecțiuni: acnee, cicatrici postacnee, afecțiuni vasculare, hiperpigmentație, îmbătranire. Este o tehnologie ALMA LASERS, lider mondial în domeniul laserelor medicale, adaptată platformei Harmony.

Laserul Clear Skin are două acțiuni principale în tratamentul acneii active: 

La nivel clinic aceste efecte se vor traduce prin reducerea hiperseboreii, a comedoanelor închise și deschise, a dimensiunii porilor și a leziunilor inflamatorii de acnee.

În același timp acele micro-pulsuri de energie cauzează microinjurii ale colagenului de la nivelul dermului, provocand o reacție de vindecare, cu sinteza de colagen și elastină, corectand cicatricile postacnee, petele pigmentate, pete eritematoase, pori dilatați și în general vor crea o piele mai fină, mai uniformă, mai estetică.

 Deoarece tratamentul nu afectează epidermul (stratul extern, protector al pielii) timpul de recuperare este scurt sau nu este necesar, față de alte lasere mai agresive.

ClearLift reprezintă cea mai modernă tehnologie de rejuvenare a pielii și tratare a cicatricilor, prin stimularea producției intrinseci de colagen cu ajutorul laserului. Folosită în special la nivelul feței și gatului, ClearLift combina energia laser nonablativa YAG cu tehnologia Pixel Q Switch 1064nm, pentru a reda pielii elasticitatea pierdută în timp, astfel încat volumul facial să devina din nou, mai estetic. 

Este o tehnologie ALMA LASERS, lider mondial în domeniul laserelor medicale, adaptată platformei Harmony. Este un laser diferit comparativ cu platformele precedente bazate pe efect caloric, acesta se bazează pe efect mecanic, unde de șoc transmise direct în profunzime, epiderm profund și/sau derm, în funcție de efectele pe care le țintim. 

Acestea stimulează procesele noastre proprii de sinteză activă. Are o mare versatilitate corectand o serie de tulburări la nivel epidermic sau dermic precum cicatrici, modificări de textura, pori dilatați, cicatrici. 

Tehnologia permite adaptarea distanței focale pentru a penetra pielea la nivelul dorit, lasand epidermul superficial integru, pielea se poate înnroși ușor, eritem ce se remit rapid, în maxim 30 minute. 

Este o procedură care se poate efectua în pauza de pranz.

În clinica Skinmed folosim pentru depigmentarea zonei genitale un laser CO2 de ultima generație Femilift Pixel. Acest tip de laser generează emisii laser fracționate care în funcție de cerințele pacientului care este tratat pot penetra și stimula pielea pentru a obține o piele mai deschisă, mai tanară, mai fermă, mai estetică.

Se poate trata zona vulvară, perineală (zona dintre vagin și anus), perianală, zona inghinală, fața internă a coapselor.

Soprano Ice Platinum este tehnologia laser de ultimă generație, apreciată la nivel mondial, cu cea mai mare eficiență pentru îndepărtarea pilozității. Aparține portofoliului ALMA LASERS, o companie lider, cu renume mondial, în domeniul tehnologiilor medicale și estetice. 

Combinând beneficiile lungimii de undă Alexandrite cu avantajele unui laser in mediul solid, Soprano Ice oferă ultima generație de tehnologie şi metodă de tratament, pemitând practicienilor să trateze un portofoliu larg de pacienți şi în orice sezon. Procedurile sunt rapide, uşoare, lipsite de durere şi confortabile pentru pacient, asigurând cele mai bune rezultate clinice.

Soprano Ice Platinum combină trei lungimi de undă diferite și este eficient pentru toate tipurile de piele.

Tehnologia Alexandrite în mediu solid asigură absorbția maximală a undei laser la nivelul folicului pilos, permite tratamentului pentru toate tipurile de pilozitate (inclusiv par subțire şi blond) și toate fototipurile cutanate (incluzand pielea bronzată/de culare inchisă).

Tehnologia ICE asigură contactul rece simultan şi constant. Tehnologia ICE este o metodă avansată de răcire, foarte eficientă în timpul tratamentului şi cu efect îndelungat. Brevetul ICE tech pentru safirul special încorporat minimizează riscurile de ardere la suprafața pielii, în timp ce este păstrată căldura în derm unde țintimfoliculii piloși. Tehnologia specială de răcire creşte comfortul pacientului, procedura fiind nedureroasă.

Tehnică virtuală, lipsită de durere – SHR este singura metodă clinică utilizată pentru îndepărtarea pilozității, lipsită de durere, cu recunoaștere la nivel mondial; este o metodă unică de încălzire graduală, extrem de eficientă în fotocoagularea papilei dermice, cu efecte durabile în timp, ce previne agresiunea asupra țesuturilor înconjuratoare; în acelați timp ”ICE” răcește suprafața pielii, prevenind arsurile superficiale și senzația de durere;

Siguranța dovedidă – numeroase studii clinice au demonstat că SHR este cea mai sigură procedură LASER pentru îndepărtarea pilozității, inclusiv pentru fototipurile închise la culoare/pielea bronzată, care sunt foarte sensibile la căldura utilizată în aceste terapii. Papila dermică nu este coagulată printr-un singur impuls cu energie mare cum se întamplă pentru marea majoritate a tehnologiilor, ci printr-o serie de impulsuri repetitive cu energie mică. 

Această metodă reduce riscul de arsură epidermică, permițand creșterea graduală a temperaturii pană la pragul de eficiență dorit și necesar distrugerii ireversibile a foliculului pilos.

Piele bronzată? Metoda SHR acționează într-un mod unic asupra melaninei, permițand efectuarea tratamentelor în oricare perioadă din an și inclusiv pe tegumentul bronzat. Mai mult, expunerea la soare este mult mai puțin agresivă după un tratament SHR.

Mesaje recomandate