Ce inseamna un tratament laser?

laserul dye vl - skinmed clinic bucuresti

Cu siguranta ati auzit de terapiile laser, pentru diverse afectiuni, care au rezultate spectaculoase! Insa termenul “laser” este unul general si de multe ori impropriu folosit. Ne propunem sa facem putina lumina in aceasta privinta, prin evidentierea tipurilor de terapii laser practicate in clinica Skinmed. 

Trebuie sa stiti ca “laserele” sunt la fel de diferite intre ele, precum sunt si autovehiculele de lux. Au unele caracteristici comune, dar “optionalele” si “motorul” fac diferenta. Astfel, va fi un anume laser pentru leziunile acneice și altul pentru veruci (negi). 

Este adevarat că anumite tipuri de laser pot fi eficiente pentru multe condiții medicale, dar niciodată nu vor avea aceeași eficiență. Rezultatele apar imediat după procedură, nu există reacții adverse importante, vindecarea este rapidă, iar efectul se menține mult timp.

EUFOTON LASEmaR500

EUFOTON LASEmaR500 este un laser fin utilizat pentru ștergerea imperfecțiunilor cutanate şi terapia ablativă/distructică a patologiei cutanate benigne.

El se încadrează în clasa dispozitivelor medicale care realizează terapii laser ablative/distructive. 

Ce inseamna aceasta? Cu ajutorul laserterapiei distructive, utilizand platforma EUFOTON LASEmaR500, realizăm îndepărtarea unei game variate de leziuni cutanate benigne precum papiloame virale, veruci seboreice, keratoze actinice, condiloame, etc.

Epitelizarea/ vindecarea post procedura este una extrem de rapidă, cu restabilirea integrității pielii, fără leziuni reziduale/cicatrici. Terapiile laser sunt utilizate cu succes și in cazul leziunilor pigmentare.  

LASEmaR 500 este folosit cu rezultate deosebite în tratamentul diferitelor tulburări de pigmentare ale pielii (în sensul hiperpigmentarilor), precum efelide (pistrui), pete cafe au lait, poikilodermie, etc.

Clear Skin

Clear Skin este un laser de tip Er:Glass 1540 folosit în dermatologia estetică pentru mai multe tipuri de afecțiuni: acnee, cicatrici postacnee, afecțiuni vasculare, hiperpigmentație, îmbătranire. Este o tehnologie ALMA LASERS, lider mondial în domeniul laserelor medicale, adaptată platformei Harmony.

Laserul Clear Skin are două acțiuni principale în tratamentul acneii active: 

  • va reduce flora de tip Propionibacterium acnes prin alterarea membranei celulare bacteriene

  • va reduce activitatea glandelor sebacee, acestea secretand sebuum în cantitate mai micî, mai fluid.

La nivel clinic aceste efecte se vor traduce prin reducerea hiperseboreii, a comedoanelor închise și deschise, a dimensiunii porilor și a leziunilor inflamatorii de acnee. 

În același timp acele micro-pulsuri de energie cauzează microinjurii ale colagenului de la nivelul dermului, provocand o reacție de vindecare, cu sinteza de colagen și elastină, corectand cicatricile postacnee, petele pigmentate, pete eritematoase, pori dilatați și în general vor crea o piele mai fină, mai uniformă, mai estetică. 

Deoarece tratamentul nu afectează epidermul (stratul extern, protector al pielii) timpul de recuperare este scurt sau nu este necesar, față de alte lasere mai agresive.

ClearLift

ClearLift reprezintă cea mai modernă tehnologie de rejuvenare a pielii și tratare a cicatricilor, prin stimularea producției intrinseci de colagen cu ajutorul laserului. 

Folosită în special la nivelul feței și gatului, ClearLift combina energia laser nonablativa YAG cu tehnologia Pixel Q Switch 1064nm, pentru a reda pielii elasticitatea pierdută în timp, astfel încat volumul facial să devina din nou, mai estetic. Este o tehnologie ALMA LASERS, lider mondial în domeniul laserelor medicale, adaptată platformei Harmony.  

Este un laser diferit comparativ cu platformele precedente bazate pe efect caloric, acesta se bazează pe efect mecanic, unde de șoc transmise direct în profunzime, epiderm profund și/sau derm, în funcție de efectele pe care le țintim. Acestea stimulează procesele noastre proprii de sinteză activă. 

Are o mare versatilitate corectand o serie de tulburări la nivel epidermic sau dermic precum cicatrici, modificări de textura, pori dilatați, cicatrici. 

Tehnologia permite adaptarea distanței focale pentru a penetra pielea la nivelul dorit, lasand epidermul superficial integru, pielea se poate înnroși ușor, eritem ce se remit rapid, în maxim 30 minute. Este o procedură care se poate efectua în pauza de pranz.

Femilift Pixel

Femilift Pixel  este un laser CO2 de ultima generație, folosit in clinica Skinmed folosim pentru depigmentarea zonei genitale. Acest tip de laser generează emisii laser fracționate care în funcție de cerințele pacientului care este tratat pot penetra și stimula pielea pentru a obține o piele mai deschisă, mai tanară, mai fermă, mai estetică.

Se poate trata zona vulvară, perineală (zona dintre vagin și anus), perianală, zona inghinală, fața internă a coapselor.

Soprano Ice Platinum

Soprano Ice Platinum este tehnologia laser de ultimă generație, apreciată la nivel mondial, cu cea mai mare eficiență pentru îndepărtarea pilozității. Aparține portofoliului ALMA LASERS, o companie lider, cu renume mondial, în domeniul tehnologiilor medicale și estetice. Combinând beneficiile lungimii de undă Alexandrite cu avantajele unui laser in mediul solid, Soprano Ice oferă ultima generație de tehnologie şi metodă de tratament, pemitând practicienilor să trateze un portofoliu larg de pacienți şi în orice sezon. Procedurile sunt rapide, uşoare, lipsite de durere şi confortabile pentru pacient, asigurând cele mai bune rezultate clinice.

Soprano Ice Platinum combină trei lungimi de undă diferite și este eficient pentru toate tipurile de piele.
Tehnologia Alexandrite în mediu solid asigură absorbția maximală a undei laser la nivelul folicului pilos, permite tratamentului pentru toate tipurile de pilozitate (inclusiv par subțire şi blond) și toate fototipurile cutanate (incluzand pielea bronzată/de culare inchisă).

Tehnologia ICE asigură contactul rece simultan şi constant. Tehnologia ICE este o metodă avansată de răcire, foarte eficientă în timpul tratamentului şi cu efect îndelungat. Brevetul ICE tech pentru safirul special încorporat minimizează riscurile de ardere la suprafața pielii, în timp ce este păstrată căldura în derm unde țintimfoliculii piloși. Tehnologia specială de răcire creşte comfortul pacientului, procedura fiind nedureroasă.

Tehnică virtuală, lipsită de durere – SHR este singura metodă clinică utilizată pentru îndepărtarea pilozității, lipsită de durere, cu recunoaștere la nivel mondial; este o metodă unică de încălzire graduală, extrem de eficientă în fotocoagularea papilei dermice, cu efecte durabile în timp, ce previne agresiunea asupra țesuturilor înconjuratoare; în acelați timp ”ICE” răcește suprafața pielii, prevenind arsurile superficiale și senzația de durere. 

Numeroase studii clinice au demonstat că SHR este cea mai sigură procedură LASER pentru îndepărtarea pilozității, inclusiv pentru fototipurile închise la culoare/pielea bronzată, care sunt foarte sensibile la căldura utilizată în aceste terapii. Papila dermică nu este coagulată printr-un singur impuls cu energie mare cum se întamplă pentru marea majoritate a tehnologiilor, ci printr-o serie de impulsuri repetitive cu energie mică. 

Această metodă reduce riscul de arsură epidermică, permițand creșterea graduală a temperaturii pană la pragul de eficiență dorit și necesar distrugerii ireversibile a foliculului pilos.

Piele bronzată? Metoda SHR acționează într-un mod unic asupra melaninei, permițand efectuarea tratamentelor în oricare perioadă din an și inclusiv pe tegumentul bronzat. Mai mult, expunerea la soare este mult mai puțin agresivă după un tratament SHR.

Mesaje recomandate