Ce spune unul dintre cei mai buni dermatologi din Bucuresti despre sanatatea pielii si a sufletului

dermatolog bucuresti dr amalia anghel skinmed

Ce noutăți găsim astăzi în ramurile dvs de expertiză – dermatologia și estetica medicală?

Dr. Amalia Anghel: Pe lânga cele mai noi noi si eficiente tehnologii la nivel mondial pe care le achiziționăm în fiecare an, telemedicina / teledermatologia este noutatea absolută, pe care am implementat-o imediat ce a început pandemia.

A fost o necesitate fără doar și poate, un serviciu extrem de util pacienților în contextul pandemiei, dar nu numai. In fond, a te programa la o consultație online atunci când afecțiunea ta nu suferă amânare, a primi lămuririle necesare și tratamentul adecvat fără a pierde timp, este o formă utilă și eficientă de interacțiune medic-pacient.

Care este misiunea pe care v-ați asumat-o când ați decis să luptați cu bolile și cu timpul?

Dr. Amalia Anghel: Pasiunea pentru sănătate și frumusețe, grija pentru oameni mă determină să mă specializez neîncetat în cadrul congreselor naționale și internaționale din domeniul dermatologiei. Deopotrivă am ales să predau ceea ce știu colegilor mei, pentru a creea o lume medicală de înalt profesionalism.

Misiunea pe care mi-am asumat-o este aceea de a lupta cu pasiune și cu responsabilitate pentru sănătatea pielii. Totul din dragoste de oameni.

De ce ați ales sa deveniti dermatolog in Bucuresti? Ce reprezintă pielea pentru dvs?

Dr. Amalia Anghel: Pielea este cel mare organ al nostru, este haina cea mai de preț, pe care suntem obligați să o purtăm mereu, indiferent de tendințe. Este oglinda noastră. A echilibrului dintre mediul interior și cel exterior. Atunci când vorbim despre noi, obișnuim să vorbim ca despre un tot. În realitate, orice imagine de ansamblu este compusă din detalii, fiecare cu farmecul și particularitățile lui. Pentru că iubim oamenii, în general, am ales să ne oprim asupra țesutului care îi îmbracă.

Pentru echipa SkinMed Clinic, pielea este sinonimul celei mai prețioase bijuterii pe care o purtăm, indiferent de momentul zilei sau de anotimpul care se lasă peste lume. Ne interesează starea acesteia, pentru că este principalul element care influențează aspectul estetic al pielii, implicit al nostru. Poate că timpul și factorii de mediu acționează asupra elasticității și calității acesteia, dar tot timpul ne oferă, la schimb, accesul la o serie de tratamente, proceduri și descoperiri în materie de soluții care se pliază pe nevoia noastră de a ne simți și arăta bine.

Care este cea mai prețioasă lecție pe care ați învățat-o ca medic, în interacțiunea cu pacienții, ca dermatolog in Bucuresti?

Dr. Amalia Anghel: De-a lungul anilor, am învățat nenumărate lecții. Dar cea mai importantă dintre ele nu ține nici de medicină, nici de proprietățile pielii. La baza oricărui tip de progres, în spatele celui mai performant aparat sau în tratarea celui mai dificil caz, stau oamenii.

Tocmai de aceea, emblema SkinMed Clinic este echipa de specialiști care pune pe primul plan pacientul, investind timp, know-how și pasiune în obținerea celor mai bune rezultate. Meseria noastră este chiar libertatea noastră. Aceea de a crede cu tărie într-un ideal al Armoniei, Frumuseții, Stării de bine și transformarea acestuia în realitate.

Dr. Amalia Anghel: Din aceeași dragoste de oameni. E un alt mod de a veni în întâmpinarea nevoilor pacienților. Nevoile lor medicale sunt la fel de importante în orice vremuri, fie ele de pace sau de restriște. Webminariile sunt prilej de a interacționa cu pacienții care, din diferite motive, nu ajung în clinică, dar care au întrebări și nelămuriri legate de o afecțiune sau alta.

Cum ați descrie în câteva cuvinte anul 2020 și ce așteptări aveți de la 2021?

Dr. Amalia Anghel: Despre 2020 aș spune că-mi voi aminti ca despre un an delicat, provocator, transformator, un an care, în ciuda distanțării impuse de pandemie, ne-a ajutat să devenim mai conștienți de noi însine, dar și mai umani.

Pentru 2021 îmi doresc echilibru în planul personal și profesional, doresc consolidarea activității, intensificarea activității de educație profesională/ traininguri în cadrul Academiei, a proiectelor online/telemedicina, dar și a proiectelor sociale de impact, așa cum a fost în 2020 Cool4Skin, campania care a susținut sănătatea și frumusețea pielii, reușind responsabilizarea oamenilor în privința expunerii corecte la soare, indiferent de anotimp.

Mesaje recomandate