Centrul de Tratament pentru Acnee - Cine suntem - SKINMED® Clinic Treci la conținut
acne treatment center by skinmed

Cine suntem

CENTRUL DE TRATAMENT PENTRU ACNEE

Doctor Amalia Anghel

Medic primar in dermato-venerologie, doctor in medicina si supraspecializat in tratamente estetice, fiind fondatorul si unicul actionar al clinicii Skinmed. 

Vasta sa experienta in tratamentul pacientilor acneici a dus la crearea Centrului de Tratament al Acneei, dotat cu cele mai moderne aparate laser din domeniu si cu o echipa de specialisti in efectuarea procedurilor terapeutice prescrise.

acne treatment center by skinmed

Cine suntem?

Echipa noastra de experti in terapia acneei

Echipa noastra de experti in terapia acneei s-a format in timp, aducand alaturi specialisti in procedurile medicale clasice (peelinguri, proceduri injectabile), dar si in tratamente ultramoderne precum terapiile laser. Mai presus de toate stau insa diagnosticul corect, educatia facuta pacientului acneic si protocolul de tratament la domiciliu.

atc by skinmed

Ne preocupa toti pacientii

In vreme ce altii urmaresc faima personala prin tratarea unor maladii grave, pe noi ne preocupa si pacientii cu afectiuni care nu le pun viata in pericol.

atc by skinmed

Un zambet este nepretuit

Un zambet pus pe fata cuiva care scapa de acnee dupa ani de suferinta si de izolare sociala este nepretuit!

atc by skinmed

Redam increderea in sine

Sa redai cuiva increderea in sine, ca atunci cand se uita in oglinda sa fie multumit si fericit este obiectivul nostru.

Intrebari frecvente despre acnee

De multe ori, informatiile gresite despre acnee, sau despre metodele de tratament sunt cel mai mare impediment in calea vindecarii. Va ajutam in acest sens printr-o lista de intrebari frecvente, care va pot lamuri despre gradul de severitate si despre optiunile terapeutice. Insa, nu uitati ca medicii trateaza pacientii, nu bolile! Va asteptam , asadar, la o consultatie pentru a discuta in amanunt problema dumneavoastra.
acne treatment center by skinmed

Acneea este o afectiune cronica a foliculului pilosebaceu, cu etiopatogenie complexa; pana la 80% din populatie va avea la un moment dat in timpul vietii minimum un episod de acnee, fiind astfel una dintre cele mai frecvente patologii tratate in practica dermatologica.

Acneea se poate prezenta fie prin leziuni non inflamatorii – comedoane inchise si deschise (cunoscute ca puncte negre si puncte albe), fie sub forma unor leziuni inflamatorii (papule, pustule, noduli), sau, frecvent, combina atat elemente inflamatorii cat si non inflamatorii.

Cel mai frecvent aceasta debuteaza la pubertate, odata cu numeroasele schimbari hormonale ce apar la aceasta varsta, dar exista si forme de acnee cu debut in copilarie sau la varsta adulta, acesta nefiind o afectiune exclusiv a adolescentei.

Cauzele acneei sunt multiple, aceasta apare pe fondul unei predispozitii genetice, si implica numeroase procese patofiziologice ce duc la formarea leziunilor (hiperkeratinizare foliculara, productie crescuta de sebum, colonizarea foliculara cu Propionibacterium Acnes si prezenta crescuta de mediatori proinflamatori la nivelul pielii). De asemenea, exista o serie de factori agravanti ce trebuie luati in calcul in cazul pacientilor cu acnee – dezechilibre hormonale cu productie crescuta de hormoni androgeni (ex.: Sindormul Ovarelor Polichistice), agenti cosmetici comedogeni, medicatie (ex: corticosteroizi).

Da, acneea se poate prezenta sub mai multe forme clinice. In functie de tipul si numarul leziunilor, se imparte in acnee non-inflamatorie – acnee comedonia si acnee inflamatorie – acneea papulo pustuloasa usoara, moderata sau severa, acneea nodulara si acneea conglobata.

Desi nu este o afectiune periculoasa, acneea, in special in formele ei severe, poate lasa cicatrici inestetice si poate provoca, mai ales in randul adolescentilor, probleme de natura emotionala.

Astazi, cu ajutorul evolutiei mereu constante in domeniul medical, se considera ca orice forma de acnee poate fi tinuta sub control. 

Dupa o consultatie, medicul dermatolog va stabili tratamentul optim pentru fiecare pacient in parte, in functie de tipul de acnee, localizare, istoricul acesteia. Sunt disponibile, pe langa tratamentul la domiciliu (fie sub forma de tratament topic, fie asociind si o terapie orala), numeroase metode de terapie in clinica (peeling chimic, terapie cu lumina, laser, injectii intralezionale cu corricosteroizi), ce se adreseaza atat leziunilor active de acnee, cat si cicatricilor.

favicon online - skinmed

Consultă-ți dermatologul

ORIUNDE, ORICÂND!

Pielea ta | Prioritatea noastră | 24/7

Call Now Button