Corecție cearcăne cu acid hialuronic, P.R.P. sau mezoterapie

dermatoestetica terapii acid hialuronic - skinmed

Cearcănele reprezintă o problemă estetică atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Departe de a fi expresia unei probleme medicale grave, de cele mai multe ori ele au o cauză perfect tratabilă: sângele din capilarele prezente la nivelul ochilor nu mai circulă la fel de rapid, iar sângele venos fiind mai închis la culoare, întunecă zona respectivă.

Nu discutăm de cearcănele în care apar deja „falduri” de piele revărsate. Acestea au nevoie de tratament chirurgical. Însă pentru celelalte, care sunt doar „întunecate”, există terapii nonchirurgicale foarte eficiente! 

Vorbim aici de injectarea unei pelicule de acid hialuronic, care se va interpune între patul vascular și piele, sau de îmbunătățirea calității tegumentului prin proceduri de mezoterapie.

Aceasta din urmă, poate corecta laxitatea cutanată exagerată, datorită efectelor de remodelare importantă şi inducerea/accelerarea procesului natural de sinteză a fibrelor de susținere.

Astfel, pielea işi recapată elasticitatea, fermitatea şi tonicitatea.

Mezoterapia înseamnă introducerea, prin microinjecții, a unui cocktail de substanțe, stabilit de medic în funcție de nevoile şi situația pacientului, conținând vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, acid hialuronic, oligoelemente, etc.

Pe de altă parte, injectarea acidului hialuronic pentru corectarea cearcănelor trebuie facută de medici cu o experiență largă în acest sens, deoarece este o procedură delicată și care necesită multă atenție.

Pentru o și mai bună corecție, pe termen lung, se asociază infiltrarea de plasmă îmbogățită trombocitar (P.R.P., plasmolifting) pe zona afectată. 

Aceasta va duce la regenerarea țesutului cutanat, afectat în timp de slaba oxigenare. 

Mezoterapia are riscuri minime, iar efectele adverse sunt reduse; pot apărea mici vânătăi, sau hematoame în zonele cu laxitate, roşeată, durere locală, senzații de arsură, mâncărime sau o reacție alergică minoră locală.

Mezoterapia este un procedeu extrem de important în cadrul tratamentelor antiaging (împotriva îmbătrânirii) prin corectarea dezechilibrelor asociate acestui proces natural precum deshidratare, lipsa fermității, a elasticității şi modificarea calității pielii.

Corectează defecte legate de textură, riduri fine, pigmentari difuze, cicatrici deprimate restabilind integritatea și aspectul cutanat.

juvederm volite - skinmed

Întrebări frecvente

Cearcănele reprezintă o patologie multifactorială, fiind o provocare în lumea esteticii medicale. Acestea sunt rezultatul unei multitudini de factori, cum ar fi anatomia feței, schimbări ce survin la nivelul țesuturilor moi, dar și schimbări la nivelul pielii. Există o gamă largă de tratamente disponibile, fiind necesară o terapie personalizată în funcție de caracteristicile fiecărui pacient.

La originea cearcănelor stau factori cauzali ce includ atât factori endogeni (particularități anatomice, sex, predispoziție genetică, îmbătrânirea fiziologică, dermatită atopică, xeroxa cutanată etc.), cât și exogeni.
Particularitățile anatomice ale fiecărui pacient pot determina apariția pigmentației infraorbitale prin schimbările ce survin odată cu înaintarea în vârstă, prin pierderea volumului la nivelul oaselor malare, retragerea marginii inferioare a fosei orbitale și rigidizarea ligamentelor, rezultând astfel adâncirea cearcănelor și umbrirea acestora.
Grosimea pielii la nivelul pleoapelor este minimă, fiind una din cele mai subțiri regiuni ale corpului, astfel, prin transparența ei, permite structurilor subcutanate să fie vizibile, vizibilitate ce se accentuează odată cu îmbătrânirea fiziologică prin pierderea elasticității ce se asociază cu o producție scăzută de elastină și colagen.

Primul pas în managementul cearcănelor îl reprezintă stabilirea particularităților fiecărui pacient, pentru a putea alege tratamentul optim.

Q-switched Lasers

Laserele Q-switched reprezintă o metodă eficientă în tratamentul cearcănelor ce au la bază în principal hiperpigmentarea zonei infraorbitale, fiind o opțiune sigură pentru tratarea selectivă a melanocitelor, cu minima atingere a structurilor înconjurătoare.
În Clinica Skinmed folosim laserul Q-switched Nd: Yag, cu o lungime de undă de 1064nm, ce are capacitatea de a acționa profund în derm, cu un efect minim la nivelul melanozomilor, fiind sigur de folosit chiar și în cazul pacienților cu fototipuri închise (spre deosebire de alte tipuri de laser).
Tratamentul este nedureros, nu necesită anestezie, pacientul resimțind o ușoară senzație de căldură, plăcută, la nivelul zonei tratate. Timpul de recuperare este practic inexistent, pacientul putând să-și reia activitățile cotidiene imediat după efectuarea procedurii.

PDL (Pulsed Dye Lasers)

Tehnologia PDL este indicată în tratamentul cearcănelor cu componentă vasculară accentuată, acționând prin termoliză selectivă la nivelul hemoglobinei din țesut. PDL se recomandă pacienților cu fototip I-III, în general într-o serie de 3 ședințe la interval de 4-6 săptămâni.

Peelingurile chimice

În tratamentul cearcănelor se pot folosi fie singure, fie în combinație cu alte proceduri. Sunt indicate pacienților cu fototip cutanat Fitzpatrick I-III.

Fillere cu acid hialuronic sub formă de gel

Reprezintă unul din tratamentele cele mai frecvent folosite în managementul cearcănelor. Se folosește acid hialuronic sub formă de gel, molecule cu o structură foarte apropiată de cele care există în mod natural în organism, minimizând astfel riscul de reacții alergice, și având un efect de lungă durată, fără să fie însă permanent.
Crescând concentrația de acid hialuronic la nivelul pielii, fillerele au proprietatea de a revitaliza, de a reface volumul pielii, atenuând în același timp liniile fine și ridurile.
Tratamentul cearcănelor prin injectarea de acid hialuronic reprezintă o metodă facilă. Fillerul va fi injectat la nivelul cearcănelor folosind un ac fin sau o canulă, după anestezierea în prealabil a zonei cu un anestezic local sub formă de cremă. O ședință de tratament durează, de obicei, între 15 și 30 de minute.

PRP

PRP (Platelet Rich Plasma) sau terapia cu Plasmă Proprie imbogătită cu Trombocite, este un tratament injectabil ce are la bază sângele pacientului. Trombocitele au rol vital în procesul de reparare tisulară și de creștere a celulelor noi formate. Astfel, PRP-ul stimulează secreția de colagen, regenerează țesutul cutanat, ajutând la rejuvenarea celulelor. De asemenea, sunt eliberați hormoni de creștere în țesut, ce amplifică procesul de vindecare și regenerare.
La baza terapiei cu plasmă proprie imbogătită stă sângele pacientului, astfel, acesta este recoltat înaintea procedurii cu o seringă, în condiții de maximă siguranță. Sângele astfel recoltat se introduce într-o centrifugă ce va separa componentele sale. Plasma rezultată, imbogătită cu trombocite, va fi apoi reinjectată, fie prin mezoterapie, fie prin microneedling, în pielea pacientului.
PRP-ul folosit în scop cosmetic este o procedură sigură, existând un număr foarte mic de contraindicații pentru efectuarea procedurii. Cele mai frecvențe reacții nedorite sunt roșeața și edemul ușor pană la moderat al zonei tratate, ce persistă pe o perioadă foarte scurtă de timp.

Microneedling-Dermapen 4

Microneedlingul este o formă de mezoterapie, care se efectuează cu un dispozitiv specializat, în locul tradiționalei seringi. Aparatele de microneedling sunt dispozitive de penetrare transcutanată care crează la nivelul pielii 2 efecte: o injurie superficială, rapid reversibilă care declansează la nivelul pielii un răspuns de vindecare cu stimularea sintezei de colagen și elastină și al 2 efect este crearea prin înțepare de multiple canale permeabile pentru substanțele active aplicate pe piele în timpul procedurii.
De obicei, sunt necesare 4-6 ședințe la interval de 4 săptămani pentru rezultate optime, în timpul consultației inițiale cu medicul dermatolog, acesta va stabili protocolul de tratament.

Dacă doriți să vă programați, o puteți face prin formularul de mai jos:

Mesaje recomandate