Corecție cearcăne cu acid hialuronic, P.R.P. sau mezoterapie

corectie cearcane acid hialuronic - skinmed

Cearcănele reprezintă o problemă estetică atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Departe de a fi expresia unei probleme medicale grave, de cele mai multe ori ele au o cauză perfect tratabilă: sângele din capilarele prezente la nivelul ochilor nu mai circulă la fel de rapid, iar sângele venos fiind mai închis la culoare, întunecă zona respectivă.

Nu discutăm de cearcănele în care apar deja „falduri” de piele revărsate. Acestea au nevoie de tratament chirurgical. Însă pentru celelalte, care sunt doar „întunecate”, există terapii nonchirurgicale foarte eficiente! 

Vorbim aici de injectarea unei pelicule de acid hialuronic, care se va interpune între patul vascular și piele, sau de îmbunătățirea calității tegumentului prin proceduri de mezoterapie.

Aceasta din urmă, poate corecta laxitatea cutanată exagerată, datorită efectelor de remodelare importantă şi inducerea/accelerarea procesului natural de sinteză a fibrelor de susținere.

Astfel, pielea işi recapată elasticitatea, fermitatea şi tonicitatea.

Mezoterapia înseamnă introducerea, prin microinjecții, a unui cocktail de substanțe, stabilit de medic în funcție de nevoile şi situația pacientului, conținând vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, acid hialuronic, oligoelemente, etc.

Pe de altă parte, injectarea acidului hialuronic pentru corectarea cearcănelor trebuie facută de medici cu o experiență largă în acest sens, deoarece este o procedură delicată și care necesită multă atenție.

Pentru o și mai bună corecție, pe termen lung, se asociază infiltrarea de plasmă îmbogățită trombocitar (P.R.P., plasmolifting) pe zona afectată. 

Aceasta va duce la regenerarea țesutului cutanat, afectat în timp de slaba oxigenare. 

corectie cearcane acid hialuronic - skinmed

Este descrisă și situația clinică a hiperpigmentării zonei de pleoapă inferioară și ea definită tot de acest termen, ce necesită adaptarea substanțelor de mezoterapie cu scopul ștergerii/diminuării acestei colorații, frecvent constituțională.

Mezoterapia are riscuri minime,  iar efectele adverse sunt reduse;

Pot apărea mici vânătăi, sau hematoame în zonele cu laxitate, roşeată, durere locală, senzații de arsură, mâncărime sau o reacție alergică minoră locală.

Mezoterapia este un procedeu extrem de important în cadrul tratamentelor antiaging (împotriva îmbătrânirii) prin corectarea dezechilibrelor asociate acestui proces natural precum deshidratare, lipsa fermității, a elasticității şi modificarea calității pielii.

corectie cearcane acid hialuronic - skinmed

Mezoterapia poate fi făcută cu ajutorul acului, extrem de fin, sau instrumental, cu dispozitive adaptate având un capăt cu un sistem de ace, prin care pătrund substanțele și este indusă o minimă traumă cu efect epitelizant/restructurant local.

Sunt necesare, în medie, 5 ședințe, spațiate între 1-2 săptămâni, urmând ședințe de întreținere 1/3-6 luni. Efectele sunt vizibile dupa 1-2 ședințe.

Corectează defecte legate de textură, riduri fine, pigmentari difuze, cicatrici deprimate restabilind integritatea și aspectul cutanat.

Dacă doriți să vă programați,  o puteți face prin formularul de mai jos:

Recommended Posts