Cum scapi de cicatrice și cum previi îmbătrânirea prematură a pielii cauzată de expunerea soare

amalia anghel, almalaser - skinmed clinic

Rejuvenarea pielii și tratarea cicatricilor sunt deziderate aflate în vârful piramidei ambițiilor oricui are o problemă în aceste domenii.

Dr. Amalia Anghel, medic primar dermatolog, fondatoarea Centrului de Excelență în Dermatologie, Dermatoestetică și Venerologie SkinMed Clinic, ne spune cum pot fi rezolvate în prezent aceste două probleme.

Există acum un laser ultraperformant, care funcționează cu dioxid de carbon. Este vorba de o platformă AlmaLaser, care generează o energie cu o lungime de undă în domeniul infraroșului (10600 nm), lungime de undă care este foarte bine absorbită de apă. Deoarece pielea conține o cantitate mare de apă, laserul CO2 este folosit atât pentru ablația (distrugerea) leziunilor benigne ale pielii (papiloame, veruci, keratoze seboreice, hemangioame etc.), cât și în dermatologia estetică, mai ales în tratamentul cicatricilor și rejuvenare.

Laserul CO2 fracționat este folosit pentru îmbunătățirea aspectului estetic al pielii, poate trata riduri fine, fotoîmbătrânire (îmbătrânirea prematură cauzată de expunerea la UV), pete pigmentate, piele neomogenă, cicatrici (post-acnee, post-arsură, post-chirurgie) la nivelul feței, gâtului, decolteului și mâinilor. 

Acesta acționează creând microinjurii ale pielii prin microfascicule de energie (fracționare) care declanșează un răspuns de vindecare cu stimularea sintezei de colagen și elastină.

Sursa articol: avantaje.ro

Mesaje recomandate