Cum scapi de cicatricele produse de acnee

cicatrici acnee - skinmed clinic
Procedurile cu laser reprezintă una dintre cele mai moderne metode de tratament ale acneei, dar sunt eficiente şi în ştergerea semnelor lăsate de această afecţiune. Odată cu îndepărtarea cicatricilor se şterg şi efectele emoţionale profunde produse de formele agresive de acnee.

Cum scapi de cicatricele  produse de acnee

Tratamentul cicatricilor este recomandat după tratarea acneei şi este individualizat, în funcţie de mai mulţi factori: tipurile de cicatrici, severitatea lor, zona tratată, vechimea semnelor pe piele, fototipul cutanat, timpul de recuperare necesar. 

La acelaşi pacient sunt de obicei necesare mai multe tipuri de tratament, în mai multe şedinţe.

Rolul medicului este să aleagă tratamentul potrivit, iar rolul pacientului este să aibă răbdare, deoarece e un proces de durată, dar rezultatele merită aşteptarea. 

Cele mai folosite metode de tratament sunt cele care presupun fieremodelarea/resurfacing-ul’ suprafeţei pielii, fie ridicarea cicatricii sau umplerea e, spune medicul dermatolog Amalia Anghel.

Tratamentele laser folosesc pulsuri de lumină cu diverse lungimi de undă care pot afecta pielea în mod diferit, în funcţie de tipul de laser. Injuria produsă de aceste fascicule de lumină duc la regenerarea pielii prin stimularea producţiei de colagen şi reînnoire celulară.

Cele mai folosite lasere în tratamentul cicatricilor sunt laserele fracţionate, care nu afectează vizibil suprafaţa pielii. 

Acestea produc microinjurii sub formă de “coloane” perpendiculare pe straturile pielii. Perioada de recuperare este de 3-5 zile. 

Se recomanda de obicei mai multe şedinţe, în funcţie de rezultatele tratamentului, la interval de 4-6 săptămâni, mai spune medicul de la clinica Skin-med.

sursa: myguests.ro

Mesaje recomandate