Cum se trateaza cicatricile post acnee?

tratament cicatrici post acnee skinmed clinic dermatolog bucuresti

Deși nu este o afecțiune periculoasă, acneea poate avea implicații psihosociale importante prin cicatricile pe care le asociază, depreciind aspectul pielii.

Cicatricile sunt rezultatul vindecării vicioase a leziunilor active de acnee. Cu cât forma de acnee este mai severă, cu atât riscul de a dezvolta cicatrici este mai important.

În funcție de aspectul clinic, cicatricile postacnee se impart în: cicatrici atrofice, hiperpigmentări postinflamatorii și cicatrici hipertrofice.

Terapiile laser au revoluționat tratamentul acneei, fie că vorbim despre leziunile inflamatorii din acneea activă, fie că vorbim despre cicatrici, indiferent de forma acestora.

Asociate unui tratament medicamentos adaptat, terapiile laser grăbesc procesul de vindecare și îmbunătățesc considerabil rezultatele, având un rol important în managementul acestei afecțiuni.

Fie ca vorbim de ClearSkin, ClearLift sau de laserul CO2, aparatura de ultima generatie este indispensabila pentru tratamentul eficient al semnelor reziduale dupa acnee.

Mesaje recomandate