De ce ne cade părul și cum îl putem salva

pierderea parului - skinmed clinic

Pierderea părului, atât în cazul femeilor, cât și în cel al bărbaților, este o problemă despre care nu se poate afirma vreodata ca este superficiala. Caderea parului ne poate afecta viata pana la nivel de depresie. Exista, din fericire, cateva solutii eficiente, care pot face minuni in cazul persoanelor ce nu se limiteaza la samponul de urzica!

“În mod normal, se pierd gradual aproximativ 100 fire (80-120/zi) în 24 ore de la nivelul scalpului, depinzȃnd de fondul genetic, stilul de viaţă şi metodele de îngrijire ale părului. Se consideră patologic, o pierdere a 200-300 fire păr/zi timp de 4-6 luni”, spune medic primar dermatolog Amalia Anghel.

Cum putem preveni  acest lucru?

În primul rând, prin atenția acordată părului. O cădere bruscă, localizată într-o anumită zonă, sau modificări ale firului de păr (devenit subţire, friabil) şi ale tegumentului scalpului (eritematos, acoperit de scuame, pruriginos, dureros, etc.) ce pot fi însoţite de modificări sitemice (febră, modificări ale pulsului, stare generală alterată) reprezintă semne de alarmă şi trebuie consultat medicul specialist în vederea identificării cauzei.

Citește tot articolul pe pentrudive.com.

Recommended Posts