Dureri de spate – tratament natural

dureri de spate - skinmed clinic

Atunci când apar dureri de spate (lombare, dorsale sau cervicale), cea mai frecventă cauză la care se gândește majoritatea pacienților este hernia de disc.

Nu întotdeauna este însă așa. De multe ori e vorba doar de contracturi musculare severe, generate de o postură incorectă pe parcursul zilei.

Alteori, se întâmplă ca o cicatrice rămasă în urma unei operații sau a unui accident, ori chiar o problemă stomatologică să dea naștere unor perturbări de funcționare a sistemului musculo-scheletal (prin modificarea semnalului transmis către creier de receptorii din aceste zone).

Toate acestea sunt situații în care o discopatie sau o spondiloză întunecă orizontul diagnostic, pe când problema pacientului este mai simplă.

După cum spunea un coleg neurochirurg, care practică și ozonoterapia:  „durere de spate + ozon = lipsă durere”.

Cel mai frecvent, spondilozele cervicale intră în această categorie, când contractura severă a musculaturii cefei și toracelui superior dă aceleași simptome ca o spondiloză (contractura poate fi atât de severă, încât în timp ajunge să deformeze poziția normală a coloanei).

Specialiștii în ozonoterapie au validat de-a lungul ultimilor 40 de ani și o metodă complementară de tratament, prin care calitatea vieții pacientului crește semnificativ, iar tratamentul medicamentos iși face efectul mult mai rapid.

Ne referim la infiltrațiile intramusculare cu ozon, paralel cu coloana vertebrală, în zona afectată de hernie sau de spondiloză. Infiltrațiile cu ozon nu dor!

Deși ustură puțin atunci când este injectat, ozonul are efecte antialgice semnificative, asupra terminațiilor nervoase din zona țintită.

Pentru combaterea durerii, principalul mod de administrare este injectarea punctelor sensibile („tender points”) și a punctelor declanșatoare ale durerii („trigger points”). Acestea sunt mănunchiuri de fibre musculare și nervoase, care generează semnale dureroase în zone specifice.

Uneori, durerea este generată în jurul acestora, alteori la distanță.

Există câteva asemenea puncte dureroase / sensibile pe care le are majoritatea oamenilor, dar ele pot apărea și ca urmare a unor traumatisme acute, sau a unor microtraumatisme produse în mod repetat pe o perioadă lungă de timp.

Izolarea lor și injectarea cu ozon reprezintă cea mai rapidă și eficientă cale de a scăpa de durere.

Bineînțeles, în paralel, trebuie tratată și cauza care a generat activarea acestora, dar calitatea vieții pacientului nu mai are de suferit.

Tratamente recomandate 

Mesaje recomandate