Hyaluronic acid therapies for lips and wrinkles

dermatoestetica terapii acid hialuronic - skinmed

Înainte de a va injecta acid hialuronic în buze, sau în pomeți, sau în șanțurile nazogeniene, este util să cunoașteți câteva amănunte despre acesta, explorând miturile care îl înconjoară. Se spune, astfel, că acidul hialuronic este “ceva nenatural”. Fals.

Acidul hialuronic este o substanță prezentă în mod natural la nivelul organismului uman și la niveul pielii (derm) în particular. Acidul hialuronic utilizat în terapiile injectabile este de origine non-animală, obținut printr-un elaborat proces de sinteză. El este pur din punct de vedere microbiologic și este ambalat în seringi sau în flacoane sterile. Are consistență de gel și poate fi crosslinkat sau noncrosslinkat, cu sau fără anestezic (lidocaină).

Cât rezistă acidul hialuronic după injectare?

Gelurile vascoeleastice de acid hialuronic crosslinkat sunt destinate corectării șanțurilor nazogeniene, a liniilor fine, a ovalului facial sau augmentării parțiale sau integrale a buzelor. Efectele sunt imediate și rezistă în timp între 6 și 18-24 luni în funcție de factori precum: tipul de piele, severitatea ridurilor, zona de injectare, cantitatea injectată etc.

Ce anume se poate corecta cu acid hialuronic?

Volumetria facială cu refacerea ovalului feței este o preocupare importantă în acest moment. O dată cu înaintarea în vârstă toate structurile începând cu tegumentul și ajungând pană la regiunea osoasă a feței au de suferit, cu descinderea spre regiunea inferioară și crearea triunghiului inversat (cu baza inferioară), conferind aspectul „lăsat” al feței.

Utilizând acid hialuronic crosslinkat și/sau non crosslinkat putem contribui la refacerea aspectului facial în regiuni precum pomeți, zona zigomatică inferioară, zona mandibulară, menton.

dermatoestetica terapii acid hialuronic - skinmed

Doare injectarea de acid hialuronic?

Este o tehnică minim-invazivă, cu durere redusă și se efectuează după aplicare topică de substanță anestezică.

Efectul este vizibil imediat, fără precauții ulterioare și durabil în timp între 6-12 luni și doi ani.

Sunt descrise rar, reacții locale, la locul injectării, precum: eritem/înroșire, echimoze sau vânătăi, durere sau prurit ușor, ce dispar într-o perioadă cuprinsă între 24 ore si 8 zile (în medie 72 ore).

Pot aparea indurații, granuloame sau noduli ce persistă între 15 zile și 3 luni. Extrem de rar se notează cazuri de colorare reversibilă a zonei de injectare, iar foarte rar necroză prin injectare intravasculară.

Este o procedură extrem de valoroasă, bine cunoscută în prezent, încă în expansiune științifică, cu actualizarea moleculelor, ale cărei rezultate sunt rapid vizibile și fără incidente neplăcute asociate injectării.

Questions frequent

Fillerele dermice sunt substanțe folosite în tratamentele de estetică facială, ce sunt injectate la nivelul pielii. Sunt substanțe special create pentru a reduce ridurile, pentru a contura sau pentru a crea volum. Au la bază acidul hialuronic, o substanță regăsită în mod natural la nivelul pielii, a cărui producție scade odată cu înaintarea în vârstă.

Acidul hialuronic este o moleculă ce se regăsește în mod natural în aproape toate organismele vii. Are proprietatea de a atrage și lega apa, având rol în lubrifierea și absorbția șocului mecanic la nivelul articulațiilor; de asemenea, are un rol important în transportul nutrienților și în menținerea hidratării optime la nivelul pielii.

Crescând concentrația de acid hialuronic la nivelul pielii, fillerele au proprietatea de a revitaliza, de a reface volumul pielii, atenuând liniile fine și ridurile. Filerelle sunt substanțe injectabile sub formă de gel, acid hialuronic de origine non-animală. Acidul hialuronic are o structură foarte apropiată de cel care există în mod normal în organism, având efect de lungă durată, fără să fie permanent.

Injectarea dermică cu fillere reprezintă o metodă facilă de a reduce ridurile, a îmbunătăți textura pielii, pentru un aspect mai tânăr. Rezultatele se văd după o singură ședință de tratament și se mențin pe o perioadă de 6 până la 18 luni. Injectarea de fillere dă un aspect natural, ce nu afectează expresivitatea feței.

În Clinica Skinmed folosim acid hialuronic de cea mai bună calitate, cu numeroase studii de siguranță în spate, ce îi garantează siguranța și eficacitatea. Fiind molecule foarte apropiate ca structură acidului hialuronic prezent în mod natural în țesuturi, riscul de reacții alergice este minimizat.

Fillerele pot fi folosite pentru atenuarea și umplerea liniilor fine și a ridurilor, pentru a crea un aspect mai plin al buzelor, pentru conturarea feței și restabilirea volumului.

• Șanțurile nazolabiale
• Colțurile guri (linii marionetă)
• Ridurile dintre sprâncene (glabelă)
• Buze (volum și contur)
• Pomeți

În timpul consultației inițiale, medicul dermatolog va discuta cu dumneavoastră despre ce așteptări aveți de la acest tratament, ce se dorește a se obține, recomandând tratamentul cel mai potrivit pentru dumneavoastră, în funcție de particularitățile fiecărui pacient.

Fillerul va fi injectat la nivelul pielii folosind un ac fin. Tratamentul durează în general între 15 și 30 de minute, în funcție de zona tratată și cantitatea de acid hialuronic injectată. Acidul hialuronic astfel injectat reface volumul, umple liniile și ridurile, conturează zona tratată, păstrând expresivitatea facială neschimbată.

Fillerele dermice sunt substanțe biodegradabile, ceea ce înseamnă că vor dispărea în mod normal din țesuturi. Pentru a asigura menținerea rezultatelor, se recomandă o a doua ședință de tratament la 6-12 luni de la ședința inițială. De asemenea, medicul dermatolog va stabili o programare pentru un control la scurt timp după procedură.
Imediat după tratament pot apărea reacții locale cum ar fi roșeață, prurit, mici vânătăi, dureri ușoare ale zonei. De obicei, acestea sunt de intensitate mică până la moderată și dispar la scurt timp după injectare.

Unul din avantajele fillerelor dermice este menținerea pe o perioadă lungă de timp a rezultatelor; totuși, acestea nu sunt permanente. De obicei, se recomandă o nouă ședință de tratament la 8-12 luni, în funcție de particularitățile fiecărui pacient (vârstă, stil de viață, tipul de ten etc.).

Majoritatea persoanelor pot beneficia de acest tratament pentru: 

• A reduce liniile și ridurile
• Crea buze mai pline, mai conturate
• Contura și reface volumul structurilor feței (pomeți, bărbie)
• Pentru a îmbunătății textura și aspectul pielii (la nivelul feței, gâtului, decolteului sau mâinilor)

Fillerele nu se folosesc în zonele în care există infecții active ale pielii, inflamație sau alte afecțiuni ale pielii.
Nu sunt indicate în cazul femeilor însărcinate sau al celor care alăptează, persoanelor cu boli autoimune sau aflate sub terapie imunosupresoare, sau a celor predispuse la infecții.

În general, nu este necesar tratamentul antialgic. Procedura se realizează după aplicarea în prealabil a unei creme anestezice, pentru a diminua semnificativ disconfortul. În cazul buzelor, o zonă sensibilă, se folosesc fillere ce au în compoziția lidocaină, o substanță anestezică, pentru ca tratamentul să fie cât mai confortabil.

Anual sunt efectuate la nivel mondial peste 2 milioane de proceduri ce implică injectarea de fillere. Reacțiile alergice sunt extrem de rare. Imediat după injectare pot apărea roșeață, edem, durere, prurit, echimoze, acestea fiind de intensitate mică până la moderată, și dispar în câteva zile până la o săptămâna după procedură. După augmentarea buzelor, poate apărea edem al acestora, ce începe să scadă în intensitate după primele 2 zile.

If you want to schedule,  you can do so using the form below:

Recommended Posts