Dermapen 4 - the most advanced microneedling treatment for hyperpigmentation, scars and stretch marks

dermapen 4 - skinmed clinic bucuresti

Cel mai avansat dispozitiv de microneedling la nivel mondial este utilizat din luna mai în clinica Skinmed! După ce s-a impus și pe piața americană, dar și în Europa, Dermapen 4 este lider detașat în tratamentul diverselor probleme inestetice ale pielii: cicatrici, vergeturi, acnee, rozacee, căderea părului, riduri, hiperpigmentari, fotoîmbatranire, laxitate, depozite adipoase, sau celulită.

Tratamentele cu Dermapen 4 constau în injectarea superficială, la nivelul pielii, de substanțe active: farmacologice, aminoacizi, enzime, vitamine, minerale sau extracte din plante. 

Spre deosebire de o seringă tradițională, cu care se efectuează procedura clasică de mezoterapie, Dermapen 4 utilizează un sistem de 16 ace de 33 gauge, din oțel medical inoxidabil, gamma sterilizate care oscilează până la 120 vibrații/secundă și care crează 1920 de canale în piele pe secundă! 

Până și cei mai experimentați medici, care folosesc mezoterapia, nu pot face mai mult de 2 sau 3 injectări într-o secundă!

Față de alte dispozitive de microneedling de pe piață, Dermapen 4 este cu 104% mai eficient, iar față de versiunea sa precedentă, Dermapen 3, realizează cu 49,7% mai multe canale. Mai multe canale însemna o permeabilitate mai bună a pielii pentru substanțele active și tratamente mai rapide, pe suprafețe mai mari.

Ce se întâmplă când se folosește Dermapen4? Se produc 2 efecte:

Aceste substanțe potențează efectele pe care vrem să le obținem prin procedura de microneedling: antiaging, depigmentare, tratamentul cicatricilor.

Dacă în cazul folosirii seringilor pentru mezoterapie nu putem controla profunzimea injectării decât aproximativ, când vorbim de Dermapen 4, adâncimea acelor poate fi setată cu o precizie foarte bună în gradații de 0,1 mm. 

Asta permite o adaptare foarte bună a adâncimii acelor pentru a trata zone sensibile (pleoape, scalp, zona genitală) dar și o adâncime maximă de 3 mm pentru tratamentul cicatricilor adânci, atrofice (cicatrici postacnee, postchirurgie, postarsură, vergeturi).

Tratamentul poate fi folosit pe față (inclusiv pleoape), gât, decolteu, mâini și alte zone ale corpului.

Sunt necesare de obicei între 4-6 ședințe efectuate la un interval de 2-4 săptămâni și ședințe de întreținere a căror frecvență este stabilită de către medicul dermatolog.

Înainte de a începe tratamentul se aplică o cremă anestezică pentru a reduce discomfortul. 

Durata tratamentului este de aproximativ 20 minute.

În funcție de adâncimea tratamentului poate să nu fie necesară o perioadă de refacerea a pielii sau poate exista o perioadă de refacere de 3-5 zile (roșeață, umflare). 

În perioada de refacere se folosesc creme cicatrizante și creme cu factor de protecție solară, recomandate de medicul dermatolog. 

Rezultatele sunt progresive după fiecare ședință și apar de obicei între 10-14 zile de la începerea tratamentului.

Play Video

Questions frequent

Microneedlingul este o formă de mezoterapie, care se efectuează cu un dispozitiv specializat, în locul tradiționalei seringi. Aparatele de microneedling sunt dispozitive de penetrare transcutanată care crează la nivelul pielii 2 efecte: o injurie superficială, rapid reversibilă care declanșează la nivelul pielii un răspuns de vindecare cu stimularea sintezei de colagen și elastină și al 2 efect este crearea prin înțepare de multiple canale permeabile pentru substanțele active aplicate pe piele în timpul procedurii.

Tratamentul cu Dermapen este folosit pentru: riduri ușoare și moderate, laxitate, fotoimbatranire (pete pigmentate, riduri), vergeturi, hiperpigmentari, cicatrici, piele uscată, pori dilatați, vitiligo, alopecii.

Pot fi tratate zona feței, gâtului, decolteului, mâini, coapse, fese, abdomen, dar și zone sensibile: pleoape, scalp, zona genitală.

Usually 4-6 sessions are needed every 4 weeks for optimal results, during the initial consultation with the dermatologist he will determine the treatment protocol depending on the problem and its severity.

Înainte de a începe pielea se curăță cu o soluție antiseptică și se aplică cremă anestezică 20-30 minute. Pe piele se aplică substanțele active (boostere cu acid hialuronic, seruri cu factori de creștere, substanțe depigmentante, etc) și se fac mai multe pasaje cu aparatul la nivelul zonei tratate Procedura durează 20-30 minute.

Pielea poate avea grade diferite de roșeață în funcție de intensitatea procedurii. Perioada de vindecare poate varia între 3-5 zile. După procedură se folosește tratamentul recomandat de medicul dermatolog (o combinație de creme cicatrizante și fotoprotectie).

Rezultatele se văd după prima ședință, la 2-4 săptămâni de la începerea tratamentului și se vor îmbunătăți după fiecare ședință.

If you want to schedule,  you can do so using the form below:

Recommended Posts