Vascular ultrasound

ecografie doppler vasculara - skinmed clinic

Ecografia Doppler vasculară reprezintă o modalitate non-invazivă, folosită pentru a masura fluxul sangvin și presiunea sângelui la nivelul venelor și arterelor.

Cu ajutorul ecografiei vasculare se pot diagnostica injurii arteriale și se poate urmări aspectul vaselor de sânge în timpul tratamentului.

Practic, examinarea non-invazivă a vaselor de sânge se realizează prin mișcarea unui transductor pe suprafața pielii, de-a lungul vasului de sânge.

Procedura nu presupune disconfort și nici nu prezintă riscuri asociate. 

Cu ajutorul ei se pot diagnostica boli precum:

Questions frequent

Ecografia Doppler venoasă reprezintă o metodă imagistică de elecție în aprecierea sistemelor venos superficial și profund.

Nu prezintă riscuri, este o metodă de imagistică noniradiantă și repetabilă ori de câte ori avem nevoie.

Se aplică un gel special pe picioarele pacientei și vizualizăm cu ajutorul unui transductor special venele safenă internă și externă, sistemul venos profund, confirmăm sau infirmăm existența refluxului venos, adică a unei incompetențe de închidere a unei valve.
Flebologii o numesc harta sistemului venos.

Această ecografie confirmă sau infirmă existența indicației chirurgicale în cazul bolii cronice venoase , detectează eventualele anomalii anatomice de implantare ale celor două vene importante ale sistemului venos superficial.

If you want to schedule, you can do so using the form below:

Recommended Posts