Cooled LP Nd:YAG laser for treating vascular disorders

laserul cooled lp yag - skinmed clinic bucuresti

Laserul Cooled LP Nd:YAG disponibil pe platforma Harmony a Alma Lasers oferă o soluție eficientă în tratarea leziunilor vasculare și a venelor vizibile. 

Durata crescută a impulsului de 1064 nm permite o penetrare mai adâncă, încălzire mai puternică și acces în zonele în care laserele cu o lungime de undă mai mică nu pătrund.

Este indicat pacienților ce prezintă leziuni vasculare bine delimitate, precum angioame, telangiectazii și venectazii la nivel facial sau al membrelor inferioare, lac venos sau chiar anumite pete vasculare numite port wine stains.

Lungimea specifică de 1064 nm este absorbită selectiv de oxihemoglobina, reușind astfel să închidă prin fototermoliza selectivă leziunile vasculare atat superficiale, cat și profunde, cu dimensiuni de pană la 3 mm diametru.

Este indicat pacienților cu orice fototip cutanat (I-V), avand o limită de siguranță bună pentru tipurile de piele închisă la culoare.
Tratamentele durează de la cateva minute la o jumătate de oră, în funcție de tipul și numărul leziunilor cutanate ce urmează a fi tratate. 

Senzația resimțită de către pacient este de căldură și, uneori, ușoară usturime, perfect tolerabile și tranzitorii. Imediat post procedură apare local o reacție de înroșire, eritem, ușor edem de-a lungul leziunii tratate, ce poate dura de la cateva minute pană la cateva ore. 

Capătul cu răcire încorporată permite calmarea imediată a senzației de usturime, sporind astfel confortul pacientului pe parcursul tratamentului.

Numărul și periodicitatea ședințelor se va stabili de către medicul specialist după o consultație, în funcție de caracteristicile leziunilor ce urmează a fi tratate. In general, se recomandă o serie de 4-8 ședințe, spațiate la 4-8 săptămani.

După procedură pacientul își poate relua activitățile cotidiene, fără a avea timp de recuperare, însă se recomandă evitarea efortului fizic intens, a băilor fierbinți și a altor activități ce pot provoca vasodilatație, în următoarele 24-48 de ore post procedură.

Play Video

Questions frequent

Laserul Cooled LP Nd:YAG este un laser vascular disponibil pe platforma Harmony ce se adreseaza pacientilor cu leziuni vasculare precum angioame, telangiectazii sau venectazii.
Cu ajutorul acestui laser putem trata leziuni vasculare situate la nivel facial, precum angioame sau telangiectazii, leziuni situate la nivelul trunchiului, dar si leziuni de tip venos precum venectaziile de la nivelul membrelor inferioare.
In functie de tipul leziunilor si de particularitatile fiecarui pacient, avem nevoie de 4 pana la 8 sedinte pentru obtirea rezultatelor dorite, la distanta de 4, cel mult 8 saptamani.
Senzatia resimtita de pacient pe parcursul tratamentului este de caldura locala, uneori senzatie de usturime de scurta durata la locul actiunii laserului, senzatie ameliorata de capatul cu racire incorporata a dispozitivului.
Imediat dupa efectuarea tratamentului poate exista eritem si un usor edem tranzitoriu la nivelul zonei tratate, insa acestea sunt de intensitate si durata scazute. Pacientul isi poate relua activitatile uzuale imediat dupa tratament; se recomanda insa evitarea efortului fizic intens si a altor activitati ce pot duce la vasodilatare timp de 24-48 ore dupa procedura.
In functie de leziunile tratate, rezultatele se pot observa inclusiv dupa prima sedinta de tratament, insa in cazul leziunilor de dimensiuni crescute sau situate mai profund, rezultatele devin vizibile abia dupa primele 2-3 sedinte de tratament.

If you want to schedule, you can do so using the form below:

Recommended Posts