Ozone therapy - natural treatment for back pain, diabetes and inflammatory diseases

terapia cu ozon - ozonoterapia - skinmed

Ce este ozone therapy?

Este o specialitate medicală, care în țări precum Germania, Italia, Spania, Cuba, Polonia, China sau Brazilia are o tradiție de peste 40 de ani! În prezent, există mii de articole științifice, publicate în jurnalele medicale care fundamentează teoretic această specialitate, bazată pe dovezi clinice concrete.

Prin efectul sau antibacterian, antiviral și antiinflamator, ozonul se distanțează de orice alt medicament, deoarece nu prezintă efecte secundare pentru pacient.

Când este folosit pentru proprietățile sale antibiotice, nu creează rezistență specifică.  

Exista câtevă zone în care  terapia cu ozon s-a impus ca metodă absolută de tratament:

Folosirea ozonului  în domeniul estetic:

Prin autohemoterapie majoră se induce un ușor stres oxidativ asupra organismului. Ca și reacție, crește cantitatea de antioxidanți din circulație.

Prin efect direct al mesagerilor secunzi ai ozonului, crește eliberarea de oxigen din eritrocite, ceea ce duce la o mai bună vascularizare a organelor vitale.

Creierul, ficatul, inima resimt astfel un aport crescut de oxigen, contracarând degenerarea sistemului circulator și respirator care apare odata cu înaintarea în vârstă.

This release of oxygen into the tissues also leads to a process of creating new blood vessels in those areas, which further reduces the loss of blood vessels due to ageing.

Printre beneficiile unei oxigenări mai bune se numără: tratarea insomniilor, creșterea rezistenței la efort, scăderea oboselii cauzate de stres.

Acest tratament nu este recomandat doar seniorilor, care se află deja în tratament pentru o serie de afecțiuni.

Adulții sănătoși clinic îl fac pentru a preveni anumite boli pentru care prezintă deja factori de risc: infarct miocardic, diabet zaharat, ciroză hepatică, accident vascular cerebral.

Play Video

Injecțiile cu plasmă îmbogatiță cu ozon au rolul de a regenera țesuturile din articulațiile majore (genunchi, umăr, cot) pentru a permite o mobilitate crescută, chiar și acolo unde artroza pare să se fi instalat definitiv.

Infiltrațiile cu ozon pe mușchii contractați de ani întregi, vă permit să nu mai simtiți acele dureri profunde sau să obtineți o libertate mai mare de mișcare.

Mai multe detalii despre terapia cu ozon din SKINMED® Clinic, găsiți pe terapiecuozon.ro

Questions frequent

Este o specialitate medicală, care – în țări precum Germania, Italia, Spania, Cuba, Polonia, China sau Brazilia – are o tradiție de peste 40 de ani! În prezent, există mii de articole științifice, publicate în jurnalele medicale, care fundamentează teoretic această specialitate, bazată pe dovezi clinice concrete. Prin efectul său antibacterian, antiviral și antiinflamator, ozonul se distanțează de orice alt medicament, deoarece nu prezintă efecte secundare pentru pacient. Când este folosit pentru proprietățile sale antibiotice, nu creează rezistență specifică. Poate stimula sistemul imunitar sau îl poate înhiba, în cazul bolilor autoimune. Depinde de concentrația folosită și de cantitatea totală administrată.

Ozonoterapia poate fi sub formă de infiltrații, autohemoterapie majoră, autohemoterapie minoră sau insuflații rectale.

Este cel mai eficient tratament pentru durerile de spate, datorate unor contracturi musculare sau discopatii/hernii de disc incipiente.
Ozonoterapia reprezintă un excelent tratament preventiv pentru complicaţiile diabetului zaharat (piciorul diabetic, neuropatia diabetică).
Ozonoterapia reprezintă un remediu natural 100% în lupta cu oboseala cronică. Ea contribuie semnificativ la refacerea și întreținerea stării de bine general a persoanelor care – deși nu suferă de o boală anume – simt o depreciere semnificativă a calității vieții lor (persoane care depun efort fizic și intelectual în exces, care sunt supuse unui stres continuu).

Ozonul este produs in cabinet, direct din oxigen medical de puritate 99,99% și se foloseste imediat.

Infiltrațiile cu ozon pentru dureri de spate se realizează paravertebral, pe mușchii care se află în lateralul coloanei vertebrale. Se efectuează cu un ac mic, iar durerea este minimă. În schimb, se simte o ușoară senzație de usturime.

În funcție de problemele pentru care se adresează medicului, pacientul va efectua între un minimum de 5-6 ședințe și un maximum de 10-12 ședințe. În funcție de rezultatele consultației și de răspunsul la tratament, se stabilește atât metoda de administrare a ozonului, cât și durata terapiei.

Nu există efecte adverse în terapia cu ozon, atâta vreme cât se respectă contraindicațiile majore: hipertensiunea arterială în puseu, hipertiroidia și favismul.

Puteţi accesa pagina de contact și să vă programați pentru o consultație de ozonoterapie sau – dacă doriți să citiți mai multe informații, puteti accesa pagina www.terapiecuozon.ro.

If you want to schedule, you can do so using the form below: