Rejuvenarea facială cu RF microplasmatică

ridurile faciale - skinmed clinic

Pielea cu aspect tern apare atât din cauza îmbătrânirii fiziologice (intrinseci, genetice), cât și din cauza îmbătrânirii premature (extrinseci) datorată factorilor de mediu și stilului de viață (expunere la soare, fumat, dieta, stres, poluanți etc.).

Pe măsură ce îmbătrânim, pierdem cele 2 elemente-cheie ale pielii care asigură elasticitatea, fermitatea pielii: colagenul și elastina.

Colagenul și elastina sunt 2 proteine aflate predominant la nivelul dermului (partea profundă a pielii, suportul epidermului/partea vizibilă a pielii). Odată cu înaintarea în vârstă conținutul pielii în cele 2 proteine scade din cauza încetinirii producției de colagen și elastină, dar și distrugerii accelerate a celor 2 proteine datorită factorilor care cauzează îmbătrânirea prematură (expunerea la soare, fumat, dietă).

Nu doar tegumentul feței este afectat, ci și zone precum gâtul, decolteul sau mâinile.

Rejuvenarea RF microplasmatica este o soluție de real succes atunci când vorbim de toate aceste probleme ale tenului, având la dispoziție diferite metode de tratament, în funcție de particularitățile fiecărui pacient.

Questions frequent

Procedura este folosită pentru îmbunătățirea aspectului estetic al pielii, poate trata riduri fine, foto-îmbătrânirea (îmbătrânirea prematură cauzată de expunerea la UV), pete pigmentate, pielea neomogenă, cicatrici (postacnee, postarsură, postchirurgie) la nivelul feței, gâtului, decolteului și mâinilor.

Radiofrecvența este o tehnologie nouă folosită pentru refacerea pielii, remodelarea pielii și tratatamentul cicatricilor de acnee. Prin această metodă de tratament, energia de radiofrecvență (RF) acționează la nivelul straturilor mai profunde ale pielii cu ablație minimă la nivelul epidermului, creând mii de microleziuni care declanșează producția de colagen nou stimulând astfel remodelarea și regenerarea pielii. Cu această tehnologie, mai multe microdescărcări de plasmă RF sunt create într-un spațiu între aplicator și suprafața pielii. Când aplicatorul se află la o anumită distanță de piele, energia electromagnetică realizează o rețea de microscantei care provoacă ablația epidermică ușoară și perforează dermul superficial. Combinând 2 efecte, atât cel mecanic, ablativ- ce stimulează regenerarea țesutului epiteliale, cât și efectul termic- cu rol în stimularea fibroblastului și în creșterea sintezei de colagen. Rezultatul e o piele mai fermă, mai tânără, mai netedă, cu un relief cutanat mai omogen, cu pigmentare uniformă. Procedura se poate efectua în zone specifice, cum ar fi în jurul gurii sau a ochilor, sau pe întreaga suprafață a feței.
  • Riduri și linii fine la nivelul feței, pleoapelor, gâtului, decolteului;
  • Cicatrice postacnee;
  • Vergeturi;
  • Pori dilatați;
  • Textura neuniformă a pielii;
  • Sarcina și alăptarea
  • Neoplazii active
  • Leziuni cutanate active
  • Pielea bronzată
  • Injecțiile cu toxina botulinică sau alte injectabile în ultimele 2-4 săptămâni
Se asigură o consultație medicală inițială cu unul dintre medicii specialiști dermatologi din clinică Procedurile laser pot fi efectuate de cele mai multe ori în aceeași zi, posibil imediat după consultație Se aplică mai întâi crema anestezică minim 15 de minute înainte de procedură Procedura durează între 10-30 minute în funcție de indicație și zona tratată
Imediat după procedură se aplică o cremă cu antibiotic și cremă cu fotoprotecție. Comparativ cu laserul CO2 fracționat semnele precum roșeața, edemul și crustele sunt minime, recuperarea fiind una mult mai rapidă permițându-i pacientului să revină la activitățile de rutină și astfel crescând aderența pacientului la tratament.
De obicei, sunt necesare 4-6 ședințe la interval de 2-4 săptămâni pentru rezultate optime, în timpul consultației inițiale cu medicul dermatolog acesta va stabili în funcție de problema tratată și severitatea ei protocolul de tratament.
După efectuarea unei ședințe de RF pielea este ușor roșie, uneori pacienții descriu senzația de ușoară usturime sau de “a ține”. Perioada de recuperare completă variază între 3-5 zile, în funcție de protocolul recomandat de dermatolog. După procedură se folosește tratamentul recomandat de medicul dermatolog (o combinație de creme cicatrizante și fotoprotecție).

If you want to schedule,  you can do so using the form below:

Recommended Posts