Vampire Therapy (P.R.P.) - infiltrations for rejuvenation and alopecia

terapia prp vampir - skinmed clinic bucuresti

Căutarea metodelor de întinerire este o preocupare continuă a medicilor și cercetătorilor din întreaga lume. Cu toate acestea, una dintre cele mai eficiente terapii, în acest sens, este chiar “sub nasul nostru”.

Mai precis, în propriul nostru sânge, motiv pentru care metoda a devenit cunoscută la nivel internațional, drept “Terapia Vampir”.

Folosită de vedetele de la Hollywood pentru a mai da anii înapoi, tratamentul există de câțiva ani și în România.

El este extrem de util, deoarece activează celulele stem, stimulează fibroblaștii cu producerea de colagen și elastină, stimulează angiogeneza și accelerează procesul de regenerare tisulară.

Astfel, recomandările sale sunt reîntinerirea facială, estomparea ridurilor cutanate, scăderea laxității cutanate, tratamentul porilor dilatați și a cicatricilor postacnee, sau a vergeturilor.

Terapia Vampir (P.R.P.) reprezintă o procedură medicală de reîntinerire cutanată (a pielii) prin refacerea structurii ei.

Metoda constă în recoltarea sângelui (venos) de la pacient și procesarea acestuia cu ajutorul unei centrifugi de laborator.

Astfel, celulele roșii (eritrocite) sunt separate de plasmă și, practic, se obține o plasmă autologă bogată în trombocite.

Aceste trombocite sunt celule care conțin factori de creștere și reparare tisulară, care se eliberează în mod normal de organism pentru a vindeca țesutul lezat.

Prin metoda descrisă mai sus, noi realizăm un concentrat în mod “artificial” folosind o eprubetă specială, care conține un strat separator de gel, ce permite ca doar plasma cu trombocite să rămână disponibilă pentru a fi extrasă cu seringa.

Factorii de creștere reprezintă rezervorul fiziologic al organismului  ce stă la baza proceselor reparatorii ale țesuturilor.

Plasma astfel obținută este reinjectată în zonele selectate, sub forma unor microbolusuri, intraepidermice/intradermice, la aproximativ 1 cm distanță, cu acoperire integrală a zonei de lucru.

Terapia Vampir (PRP) este una simplă, sigură, nu există riscul de reacții alergice sau de infectare virală/bacteriană deoarece folosește sângele propriu al pacientului. Durerea este minimă, se realizează după anestezie locală prealabilă și sunt necesare un număr de ședințe seriate, stabilite în cadrul consultației preterapie. Efectul maxim se obține în 2-3 luni și se menține 1-2 ani.

Este o tehnică încă în expansiune, căutându-se noi indicații terapeutice prin explorarea acestui material biologic propriu de o mare valoare în recuperarea și refacerea tisulară.

Questions frequent

PRP (Platelet Rich Plasma) sau terapia cu Plasmă Proprie îmbogățită cu Trombocite, numită și Terapie Vampir, este un tratament injectabil ce are la bază sângele pacientului. Trombocitele au rol vital în procesul de reparare tisulară și de creștere a celulelor noi formate. Astfel, PRP-ul stimulează secreția de colagen, regenerează țesutul cutanat, ajutând la rejuvenarea celulelor. De asemenea, sunt eliberați hormoni de creștere în țesut, ce amplifică procesul de vindecare și regenerare. Liniile și ridurile fine sunt atenuate, pielea capătă un aspect mai ferm, mai uniform.

La baza terapiei cu plasmă proprie îmbogățită stă sângele pacientului, astfel, acesta este recoltat înaintea procedurii cu o seringă, în condiții de maximă siguranță. Sângele astfel recoltat se introduce într-o centrifugă ce va separa componentele sale. Plasma rezultată, îmbogățită cu trombocite, va fi apoi reinjectata, fie prin mezoterapie, fie prin microneedling, în pielea pacientului.

În medie, o ședință de tratament durează între una și două ore, în funcție de tipul de administrare al PRP-ului (mezoterapie sau microneedling). În aceste timp sunt incluse atât cele 30 de minute necesare recoltării și centrifugării PRP-ului, cât și timpul în care se aplică anestezia topică sub formă de cremă.

Procedura PRP se realizează după anestezia în prealabil cu un anestezic local, sub formă de cremă. Cu toate acestea, uneori poate exista o senzație de ușor disconfort, descris ca ușoară căldură/arsură locală de intensitate mică, ce durează câteva minute după injectarea plasmei.

În general, pacienții observă un aspect îmbunătățit al pielii în ceea ce privește fermitatea și uniformitatea acesteia, din prima sau a doua săptămână după tratament. Rezultatele continuă să apară pe parcursul următoarelor 6 luni.

Rezultatele terapiei PRP se mențin pe o perioadă de până la câțiva ani, aceasta fiind influențată de stilul individual de viață. Cu toate că nu putem opri în întregime procesul natural de îmbătrânire, cu terapia potrivită îl putem încetini semnificativ.
Efectele PRP-ului pot fi prelungite cu ajutorul unei îngrijiri potrivite fiecărui tip de ten.

Cel mai frecvent PRP-ul se folosește pentru zona facială, a gâtului, decolteului, dar poate fi folosit in cazul oricărei regiuni a corpului.

Perioada de recuperare este practic inexistentă. Imediat după tratament va exista roșeața zonei tratate, însă aceasta durează de obicei sub 24 de ore, în medie 2-3 ore. În cazuri mai rare, poate apărea imediat după procedură edem de mică intensitate al pielii, motiv pentru care pacienții preferă ca tratamentul să fie făcut spre sfârșitul săptămânii, pentru a avea weekend-ul la dispoziție pentru recuperare completă. Timpul de vindecare variază de la pacient la pacient, și poate fi ușor prelungit în cazul în care PRP-ul se va administra în combinație cu micro-needling.

Rezultatele se observă încă de la prima ședință, dar numărul total de ședințe variază de la pacient la pacient. În general sunt indicate între 2 și 3 ședințe de tratament, numărul acestora putând fi mai mare în cazul unor pacienți.

PRP-ul folosit în scop cosmetic este o procedura sigură, existând un număr foarte mic de contraindicații pentru efectuarea procedurii. Cele mai frecvențe reacții nedorite sunt roșeața și edemul ușor până la moderat al zonei tratate, ce persistă pe o perioadă foarte scurtă de timp.

În timpul consultației, medicul va stabili dacă această procedură este indicată și sigură pentru dumneavoastră. Această nu se adresează femeilor însărcinate și pacienților ce prezintă anumite probleme de sănătate asociate.

If you want to schedule,  you can do so using the form below:

Recommended Posts