Anti-wrinkle therapy with botulinum toxin

terapie anti riduri toxina botulunica botox - skinmed clinic dermatologie bucuresti

Avem constant grija de par, unghii, aspectul corpului. De ce sa nu ne preocupe si aspectul tanar al fetei?

Advantages  Skinmed

Experienta

Peste 5000 de pacienti tratati in clinica

Acreditari

Trainer acreditat national Allergan

Siguranta

Doar produse originale

About  Botox

Video Playlist
1/3 videos
1
Botox - Conservă-ți tinerețea!
Botox - Conservă-ți tinerețea!
2
Toxina botulinică – aliatul tinereții pielii!
Toxina botulinică – aliatul tinereții pielii!
3
Indicații și Contraindicații TRATAMENTUL injectabil cu TOXINA BOTULINICĂ Skinmed Clinic
Indicații și Contraindicații TRATAMENTUL injectabil cu TOXINA BOTULINICĂ Skinmed Clinic

Questions frequent

Ridurile dispar la câteva zile post procedură și pot reapărea, de cele mai multe ori reduse față de momentul inițial, la 6 luni, sau chiar la 1 an după injectare.

Toxina botulinică este din ce în ce mai utilizată și pentru alte zone faciale, chiar la nivelul gâtului, pentru amelioarea contractilității musculare din aceste zone și îmbunătățirea aspectului.

Injectarea a mici bolusuri de toxină botulinică este o tehnică extrem de valoroasă pentru tratamentul hiperhidrozei (a transpirației excesive) la nivelul axilei, palmar sau plantar, cu blocarea sudorației și corectarea acestei probleme extrem de neplăcute.

Injectarea sa produce relaxare musculară acționând la nivel muscular prin blocarea eliberării mediatorului chimic acetilcolina din terminațiile nervoase.

Relaxarea musculară este temporară, iar revenirea la starea inițială este graduală.

Efectul începe să apară precoce, la 3-4 zile post-injectare și este maximal la 1-2 săptămâni.

Intervalul de timp între injectări este specific fiecărui pacient. În funcție de răspunsul individual, acesta nu ar trebui să fie mai mic de 16 săptămâni, dar în medie este de aproximativ 6 luni.

În cadrul hiperhidrozei axilare, toxina poate inhiba, temporar, secreția glandelor sudoripare.

Studiile clinice au demonstrat un efect optim pentru 4 – 7,5 luni în cadrul hiperhidrozei axilare, iar circa 30% din pacienți vor mai prezenta efectul după 1 an.

În practica dermatologică, pentru uzul estetic, în scopul reducerii ridurilor, nu s-au notat reacții adverse importante.

Tehnica este una utilizată pe scară internațională, de mulți ani, cu cercetare susținută și dezbateri în cadrul simpozioanelor, extrem de valoroasă, prin eficacitate, pentru tratamentele antiaging/antirid.

Reacțiile adverse ale procedurilor de injectare cu toxină botulinică sunt minime, cele mai multe sunt limitate la locul injectării precum, arsură/durere, tumefiere, eritem, sensibilitate, sângerare sau prurit.

Rar, pot sa apară cefalee (durere de cap), anxietate, asimetrii faciale, reducerea neuniformă a ridurilor, reacții de hipersensibilitate imediată (urticarie, edem, anafilaxie), blefaroptoză, fotofobie etc.

Acestea din urmă sunt extrem de rare, conform studiilor clinice existente în prezent.

Cel mai adesea, acesta se adresează ridurilor excesive de expresie, vizibile atunci când o persoană zâmbește, râde sau se miră. Aceste riduri tind să se accentueze semnificativ în dinamică și vor fi mult mai puțin vizibile atunci când fața este relaxată.

Procedura se adresează, în general, persoanelor între 25 și 65 de ani. Peste această vârstă, ridurile devin statice și, în marea majoritate a cazurilor, nu vor fi influențate de către tratament. Este nevoie de o consultație în cazul fiecărui pacient înaintea efectuării proceduri, pentru a stabili dacă această i se potrivește.

O cantitate mică de substanță va fi injectată în zonele vizate cu un ac de dimensiuni foarte mici, disconfortul fiind minim. Majoritatea pacienților compară senzația cu cea a unei ușoare înțepături. Nu este necesară anestezierea prealabilă a zonei, iar activitățile cotidiene pot fi reluate imediat după procedură.

Pentru aceste tratament se folosesc ace de dimensiuni foarte mici, disconfortul fiind aproape inexistent. Poate apărea o ușoară senzație de presiune sau înțepătură, însă aceasta dispare foarte repede.

În cazuri extrem de rare, poate apărea local durere de intensitate moderată, inflamație, roșeață și/sau sângerare ușoară.

Efectele sunt vizibile după o perioadă de 3-8 zile și se mențin, în general, între 3 și 5 luni. Adesea, după câteva ședințe, rezultatele se vor menține pe o perioadă mai îndelungată.

O singură ședință de tratament este suficientă pentru a relaxa fața și a îndepărtă ridurile inestetice. Pentru rezultate de lungă durată, se recomandă ședințe la intervale de timp regulate, în medie 5-6 luni.

Atunci când efectele încep să dispară, ridurile tratate vor începe să fie din nou vizibile, însă, în majoritatea cazurilor, acestea nu vor fi la fel de adânci și vizibile că înaintea procedurii. După 3-4 ședințe de tratament rezultatele încep să se mențină pe o perioadă mai lungă de timp.

Nu există perioadă de recuperare, majoritatea pacienților reluandu-și activitățile zilnice imediat după procedură. Totuși, se recomandă evitarea efortului fizic intens și masajul zonei respective pentru 1-2 zile.

Deși rezultatele la nivelul ridurilor vor fi vizibile, tratamentul BOTOX nu va schimba radical expresivitatea feței. Musculatura va fi mai relaxată pentru a minimiza aspectul ridurilor nedorite, însă expresivitatea se va păstra.

Cu siguranță! Ambele tratamente asigură o îmbunătățire a aspectului, păstrându-se totodată aspectul natural al feței. Expresivitatea facială se va păstra. Procedurile chirurgicale implică eliminarea excesului de piele, lăsând un aspect nenatural, pe când atât fillerele, cât și BOTOX-ul vor crea un aspect general al feței mai tânăr, fără a arăta artificial.

BOTOX-ul relaxează musculatura facială în zonele dorite, pentru a scăpa de aspectul inestetic al ridurilor. Prin fillere ridurile țintite se vor umple, restaurându-se volumul. Pe scurt, BOTOX-ul este o măsură corectivă, dar și preventivă a ridurilor și liniilor nedorite de la nivelul feței, iar fillerele se folosesc acolo unde este necesară refacerea volumui pierdut.

Luând în considerare toate opțiunile existente în estetica facială, procedura este accesibilă din punct de vedere financiar. Înaintea oricărei proceduri, în cadrul unei consultații, opțiunile de tratament pot fi modificate în funcție de bugetul dumneavoastră.

În cazul unei infecții active la nivelul pielii, medicul vă va sfătui să amânați procedura. De asemenea, aceasta nu este indicată pacienților cu o hipersensibiltate cunoscută la substanța folosită, cât și celor ce prezintă anumite afecțiuni neuromusculare, precum scleroză laterală amiotrofică, miastenie gravis sau sindrom Lamber-Eaton.

If you want to schedule,  you can do so using the form below:

Recommended Posts