Epilarea laser este contraindicată vara sau pentru pielea bronzată?

epilarea laser piele bronzata - skinmed clinic

Primele dispozitive de epilare permanentă / de lungă durată au început să fie folosite în urmă cu 20 de ani. De atunci, acestea au evoluat constant, îmbunătățind atât rezultatele, cât și profilul de siguranță. Dacă la începuturi, metodele folosite implicau livrarea unui singur impuls cu energie mare, fiind dureroase și având risc crescut de arsură, în prezent, tehnologiile Soprano Platinum și Titanium, dezvoltate de liderul mondial în acest domeniu – Alma Laser, utilizează tehnologia SHR – cea care permite tratarea zonelor “in motion”. Astfel, energia este livrată în mișcare, încălzind doar structurile targetate, fară a afecta țesutul înconjurător.

Siguranța tehnologiei Soprano este dovedită de numeroase studii clinice care au demonstat că SHR este cea mai sigură procedură LASER pentru îndepărtarea pilozității, inclusive pentru fototipurile închise la culoare/pielea bronzată. Această metodă minimalizează riscul de arsură epidermică, permițând creșterea graduală a temperaturii până la pragul de eficiență dorit și necesar distrugerii ireversibile a foliculului pilos.

În plus, soprano Platinum și Titanium asociază 3 lungimi de undă într-un singur aplicator – YAG 1064NM  (caracterizat de absorbția scăzută de către melanină, fiind ideal pentru fototipurile închise. În același timp, oferă o penetrare profundă, permițandu-i astfel să țintească bulbul și papila, fiind ideal și pentru zonele precum axile sau pubian). 

ALEX 755NM (oferă o absorbție crescută de către melanină, fiind potrivită pentru o gamă largă de tipuri de păr, incluzândfirulsubțireșideschis la culoare). SPEED 810NM (lungimea de undă clasică, folosită în epilarea laser, cu o absorbție moderată de către melanină, este sigur de folosit și în cazul fototipurilor închise). În felul acesta este permisă tratarea oricărui fototip (I-VI), inclusiv a pielii bronzate, eficient, rapid, și fără riscuri.

Mesaje recomandate