Epilarea laser – procedură sigură? Fac cancer de piele în urma procedurilor laser? Alunițele se modifică?

coronavirus pacienti skinmed

De la începutul utilizării lor în domeniul epilării, în urma cu peste 20 de ani, tehnologiile laser au evoluat constant, îmbunătățindu-și considerabil rezultatele și profilul de siguranță. Alma Lasers, lider mondial în domeniu, pune la dispoziție Sistemele Platinum și Titanium, aparate ce beneficiază de cele mai moderne tehnologii într-un singur dispozitiv și permit o epilare cu rezultate de lungă durată, eficientă, nedureroasă și fară riscuri.

Alma Laser au schimbat modul tradițional de acționare al laserelor, introducând sistemul SHR: spre deosebire de sistemele inițiale ce transmiteau energia la nivelul pielii într-o singura undă puternică, fiind dureroase și având risc crescut de arsură, sistemul SHR permite tratarea zonelor “in motion”. Astfel, energia este livrată în mișcare, încălzind doar structurile targetate, fară a afecta țesutul înconjurător.

Combinând cele mai eficiente 3 lungimi de undă (Alex 755nm, SPEED 810nm, YAG 1064nm) într-un singur aplicator, ce țintesc simultan diferite structuri anatomice ale folicului pilos, Soprano este cel mai sigur și eficient sistem disponibil la ora actuală – pentru toate fototipurile cutanate.

Dacă tratamentele sunt efectuate de către personal medical specializat, nu există riscuri, însă se recomandă o evaluare a stării de sănătate, a istoricului medical și a medicației de fond utilizate (spre exemplu – medicamente fotosensibilizante), înaintea începerii acestuia.

nevii melanocitari alunite - skinmed clinic

De asemenea, nevii (alunițele), trebuie protejate în timpul epilării prin acoperire, pentru a evita traumatizarea acestora. Protejate corect de către personalul specializat, nu există risc de traumatizare/modificare a nevilor, aceștia vor rămâne neschimbați și neafectați de către procedură.

   Mitul conform căruia epilarea laser crește riscul unei neoplazii este nefondat, tehnologiile laser au evoluat constant în cei peste 20 de ani de existență, astfel, sistemele Soprano livrează energia în mișcare, direct la nivelul structurilor anatomice țintite (structuri ale foliculului pilos), doar la suprafața pielii, neafectand țesutul înconjurător. Astfel, alegerea epilării definitive cu Soprano Platinum și Titanium este lipsită de riscuri pe termen lung, nedureroasă și extrem de eficace.

Mesaje recomandate