Excizia de alunițe, tratament de rutină

chirurgie dermatologica - skinmed
Skinmed Clinic vă oferă o echipa medicală, specializată în servicii de dermato-chirurgie și o gamă variată de tratamente excizionale (de îndepărtare) a leziunilor cutanate benigne sau maligne (nevi/alunițe, epiteliom bazocelular, epiteliom spinocelular, melanom malign, etc.) în condiții tehnice excelente, cu respectarea regulilor de asepsie şi limitarea riscurilor.

Mediul de lucru este unul ce respectă regulile internaționale în materie de asepsie iar tehnicile chirurgicale sunt adaptate fiecărui pacient, în funcție de localizarea anatomică sau particularităție individuale, tumorale, personale.

Aspectul estetic post intervențional este unul care ne preocupă şi, în acest scop, adaptăm modalitățile de excizie şi sutură pentru a obține o cicatrice abia sesizabilă.

Fiecare dintre leziunile dermatologice de prezentare, sunt inițial examinate clinic și dermatoscopic, pentru un diagnostic de certitudine sau de suspiciune, ce dictează indicația terapeutică corectă, ce poate fi examen biopsic (biopsie shave, punch sau excizională) cu examinare histopatologică sau excizia chirurgicală, cu limite de siguranță și examinare histopatologică.

chirurgie dermatologica - skinmed

Putem realiza astfel prelevarea de material biopsic pentru examinare histopatologică ulterioară, cu scopul obținerii unui diagnostic de certitudine al patologiei pacientului, pentru a efectua un tratament țintit şi eficient.

Este decisiv să înțelegem cum funcționează mecanismele de prevenție in dermatologie, detecția precoce a melanomului malign este foarte importantă, excizia chirurgicală este curativă și salvatoară de viață.

Astfel, vom desființa prejudecățile legate de excizia leziunilor cutanate și înțelegem necesitatea acestora în scop curativ (de vindecare).

Dacă doriți să vă programați,  o puteți face prin formularul de mai jos:

Recommended Posts