Excizia de alunițe, tratament de rutină

chirurgie dermatologica - skinmed
Skinmed Clinic vă oferă o echipa medicală, specializată în servicii de dermato-chirurgie și o gamă variată de tratamente excizionale (de îndepărtare) a leziunilor cutanate benigne sau maligne (nevi/alunițe, epiteliom bazocelular, epiteliom spinocelular, melanom malign, etc.) în condiții tehnice excelente, cu respectarea regulilor de asepsie şi limitarea riscurilor.

Mediul de lucru este unul ce respectă regulile internaționale în materie de asepsie iar tehnicile chirurgicale sunt adaptate fiecărui pacient, în funcție de localizarea anatomică sau particularităție individuale, tumorale, personale.

Aspectul estetic post intervențional este unul care ne preocupă şi, în acest scop, adaptăm modalitățile de excizie şi sutură pentru a obține o cicatrice abia sesizabilă.

Fiecare dintre leziunile dermatologice de prezentare, sunt inițial examinate clinic și dermatoscopic, pentru un diagnostic de certitudine sau de suspiciune, ce dictează indicația terapeutică corectă, ce poate fi examen biopsic (biopsie shave, punch sau excizională) cu examinare histopatologică sau excizia chirurgicală, cu limite de siguranță și examinare histopatologică.

chirurgie dermatologica - skinmed

Putem realiza astfel prelevarea de material biopsic pentru examinare histopatologică ulterioară, cu scopul obținerii unui diagnostic de certitudine al patologiei pacientului, pentru a efectua un tratament țintit şi eficient.

Este decisiv să înțelegem cum funcționează mecanismele de prevenție in dermatologie, detecția precoce a melanomului malign este foarte importantă, excizia chirurgicală este curativă și salvatoară de viață.

Astfel, vom desființa prejudecățile legate de excizia leziunilor cutanate și înțelegem necesitatea acestora în scop curativ (de vindecare).

Întrebări frecvente

Medicul recomandă îndepărtarea chirurgicală a unei alunițe în urmatoarele cazuri:
Nevul prezintă semne de alarmă la examinarea clinică și dermatoscopică și trebuie excizat pentru un diagnostic precis histopatologic, dar și că metodă de tratament. Nevul este potențial periculos la examinarea clinică și dermatoscopică, și se dorește excizia lui pentru a evita controale repetate. Alunița este proeminentă față de planul cutanat subiacent și este iritat des de către îmbrăcăminte sau bijuterii. Nevul este neplăcut din punct de vedere estetic și vă doriți îndepărtarea lui.

În timpul procedurii, zona va fi anesteziată cu un anestezic local, urmând apoi excizia leziunii, și sutura pielii. Leziunea excizată poate fi trimisă la un laborator pentru analiză histopatologică.

După excizia unui nev, la nivelul zonei tratate se poate resimți o ușoară senzație de tensiune, pentru o perioadă scurtă de timp. De asemenea, pentru o perioadă de una-două săptămâni, veți purta un pansament/ plasture, și va trebui să reveniți în clinică pentru schimbarea acestuia și pentru îndepărtarea firelor de sutură. După îndepărtarea acestora, medicul dumneavoastră vă va recomanda evitarea expunerii la soare a zonei sau folosirea unei creme cicatrizante.

Medicii Clinicii Skinmed sunt specialiști cu experiență în chirurgia dermatologica, care se vor asigura că cicatricile rămase, în urma intervenției, să fie minime. Acest lucru depinde, însă, de mai mulți factori, cum ar fi fototipul cutanat, localizarea leziunii și cicatrizarea specifică a fiecărui pacient.

Dacă doriți să vă programați,  o puteți face prin formularul de mai jos:

Recommended Posts