Harta alunițelor: soluția pentru a detecta precoce un melanom malign

harta dermatologica fotofinder - skinmed

Imaginați-vă pielea ca un peisaj. Total Body Mapping (Harta corporală totală) fotografiază întreaga suprafață a pielii. Noi folosim un sistem hi-tech pentru a crea o hartă a alunițelor dvs (“harta corporală”).

Fotografiile sunt facute sistematic – din cap până în picioare în poziții prestabilite – în cateva minute. Scopul acestei examinări este prevenția celui mai redutabil cancer de piele, melanomul.

Examinarea Fotofinder Total Body Mapping este indicate în special pacienților cu risc de apariție pentru melanomul malign cutanat. 

Iar întrebarea este: Sunt un pacient cu risc?

Dacă raspundeți cu “da” la oricare din următoarele întrebări, vă rugam să ne contactați!

 • Ai un număr mare de alunițe?
 • Ai alunițe mari din naștere?
 • Ai alunițe atipice care s-au schimbat recent?
 • Ai avut cancer de piele?
 • A avut cineva din familie cancer de piele?
 • Ai avut arsuri solare în copilărie sau adolescență?
 • Ai un tip de piele care reacționeaza sensibil la lumina soarelui?
 • Te expui la intervale regulate la lumina solară puternică?
harta dermatologica fotofinder - skinmed
harta dermatologica fotofinder - skinmed

Cu ajutorul sistemului FotoFinder Bodystudio ATBM se poate realiza harta corporală totală, rapid, ușor și precis. Camera se mișcă automat în sus și în jos și obține imagini perfect iluminate cu sistemul BodyFlash.

Pe ecran se observă zona care este fotografiată, iar imaginile captate sunt stocate automat în baza de date a pacientului.

La o scanare ulterioară, sistemul FotoFinder BodyScan compară automat imaginile noi cu cele din baza de date și identifică leziunile noi sau modificări apărute la nivelul celor vechi.

Toate imaginile clinice și dermatoscopice sunt obținute cu noua camera FotoFinder Medicam 1000 HD, ce preia imaginile dermatoscopice în lumină polarizată și non-polarizată, în funcție de structurile urmărite, pentru o reevaluare fidelă ulterioară, de obicei la trei luni.

harta dermatologica fotofinder - skinmed

Această examinare reprezintă standardul de aur în monitorizarea nevilor/alunițelor datorită comparației în aceleaşi condiții tehnice şi a capacității de detecției a celor mai mici modificări, neobservate clinic, ajutând ca examinarea dermatoscopică să fie 100% relevantă și benefică, iar detecția melanomului de nivel incipient să fie posibilă.

Cu ajutorul examinării Fotofinder Total Body Maping reușim a reliza:

 • Monitorizarea întregii suprafețe corporale, indicația este transmisă de medicul evaluator, cu suprapunerea imaginilor fotografice și detecția leziunilor nou apărute sau a celor modificate, de obicei melanoma malign incipient
 • Supravegherea punctuală a unora dintre leziuni, pentru a fi reevaluate la 3 luni, prin suprapunerea imaginilor dermatoscopice, decelând astfel modificările microscopice, cu diagnosticul de melnaom in situ de obicei

Notice: Trying to get property of non-object in /home/skinmed/public_html/wp-content/plugins/jet-elements/includes/addons/jet-elements-video.php on line 1884

Notice: Trying to get property of non-object in /home/skinmed/public_html/wp-content/plugins/jet-elements/includes/addons/jet-elements-video.php on line 1884
Play Video

Întrebări frecvente

Harta dermatoscopică sau scanarea corporală totală se adresează pacienților cu zeci sau sute de alunițe, mai ales dacă sunt greu accesibile autoexaminării, pacienților ce au un istoric de leziuni cu evoluție anormală, nevi atipici, antecedente personale sau familiale de melanom sau alt tip de cancer cutanat.

În cazul pacienților ce nu prezintă nici o leziune cu risc, scanarea corporală trebuie efectuată anual, pentru a putea fi un test screening eficient. Dacă la dermatoscopie medicul dumneavoastră stabilește că unele leziuni prezintă un risc crescut, va decide reevaluarea dermatoscopica la perioade mai scurte de timp (3-6 luni), în funcție de istoricul leziunilor și antecedentele fiecărui pacient.

Daca observați orice modificare a pielii, programați-vă de urgență pentru Fotofinder!


Piața Alba Iulia, Nr. 2, Tronson I, Bl. I 1, Sector 3, București (lângă Banca Transilvania)

Numar de telefon :
 • (+40) 786.356.361
 • (+21) 313.64.33
 • (+40) 769.996.648
Adresa de e-mail: office@skinmed.ro

Dacă doriți să vă programați,  o puteți face prin formularul de mai jos:

Recommended Posts