Hiperpigmentarea vulvară

hiperpigmentarea vulvara - skinmed clinic

Hiperpigmentarea zonei genital reprezintă închiderea la culoarea a pielii zonei genitale și perigenitale (zona vulvară, perineala, perianală, zona inghinală și fața internă a coapselor).

Este cauzată de predipoziția genetică la hiperpigmentare (secreție în exces de melanină, pigmentul brun al pielii), hormoni, sarcină, fricțiune, epilarea zonei, expunere la soare, înaintarea în vârstă.

Deși sunt disponibile mai multe tipuri de proceduri de depigmentare a zonei genitale (creme depigmentante, peelinguri chimice, IPL), depigmentarea cu laser este cea mai eficientă, mai rapidă și cu rezultate permanente.

Cea mai nouă și eficientă metodă de tratament este terapia laser  CO2 Femilift Pixel de ultimă generație din familia Alma Lasers.

Acest tip de laser generează emisii laser fracționate care în funcție de necesitatea pacientului care este tratat pot penetra și stimula pielea pentru a obține o piele mai deschisa, mai tânără, mai fermă, mai estetică. Înainte de efectuarea procedurii este consultația inițială cu medicul dermatolog în care se face evaluarea zonei care se dorește a fi tratată, se identifică potențiale situații care constituie contraindicații pentru procedură.

Pe baza consultației inițiale se stabilește planul de tratament - de obicei se efectuează 3-4 ședințe la interval de 4-6 săptămâni pentru rezultate optime.

Procedura necesită doar anestezie locală sub forma de cremă, nu necesită repaus la pat, pacientul se reîntoarce în aceeași zi la activitățile lui zilnice. Procedura durează 30-45 minute.

După procedură medicul recomandă anumite produse de îngrijire, fără contact sexual 3-5 zile, fără expunere la soare timp de 3 luni sau epilare cu ceară.

Se poate trata zona vulvară, perineală (zona dintre vagin și anus), perianală, zona inghinală, fața internă a coapselor.

Tratamentul de depigmentare poate fi combinat în aceeași ședință și cu alte proceduri de estetică ginecologică: rejuvenarea laser sau combinată (PRP sau acid hialuronic) pentru zona vulvară, rejuvenarea vaginală, O-shot, augmentarea punctului G.

Tratamente recomandate 

Mesaje recomandate