Incontinența urinară la femei

incontinenta urinara - skinmed clinic
Incontinența urinară este pierderea involuntară de urină. În funcție de mecanismul fiziopatologic cauzator incontinența urinară este împărțită în:

Cea mai frecventă este incontinența urinară de stres și se estimează că afectează peste 40% dintre femei, incidența crescând cu înaintarea în vârstă.

Afectează negativ calitatea vieții atât din punct de vedere fizic, social, economic și psihologic. Factorii care agravează incontinența urinară sunt: vârsta, sarcina, nașterea naturală, obezitatea, trauma pelvină, constipația, boli cronice (diabet), istoric de intervenții chirurgicale ginecologice și pelvine.

Cum se tratează  incontinența urinară?

fizioterapie pelvică

tratament chirurgical

tratament laser

Se folosește un laser CO2 special Femilift, care emite undă laser sub forma unor pixeli de energie fini.

Tratamentul se efectuează cu o probă laser cilindrica, mimând forma vaginului, care se introduce în interior și transmite într-un mod sigur și eficient energia laser pixelată.

Astfel începe tratamentul de remodelare al straturilor bazale ale mucoasei vaginale prin stimularea sintezei de colagen și elastină. Acest proces de remodelare duce la îngustarea canalului vaginal și creșterea tonusului peretului vaginal.

Remodelarea peretului vaginal înseamnă un sprijin mai bun pentru uretră, ceea ce duce la ameliorarea incontinenței ușoară/moderată.

Sunt necesare 4-6 tratamente, ședințele efectuându-se la 4 săptămâni interval. Procedura nu este dureroasă, nu necesită internare sau repaos la pat.

Tratamente recomandate 

Mesaje recomandate