Kit-ul de vacanță – specialiștii îți spun ce nu trebuie să-ți lipsească din bagaj

kit-ul de vacanta - skinmed

Te-ai întrebat, probabil, ce produse găsim în trusa de “prim-ajutor” a medicilor atunci când aceștia călătoresc, fie că pleacă doar pentru câteva zile departe de casă, fie că au ales o vacanță prelungită. Ei bine, dr. Amalia Anghel, specialist dermatologie/venerologie/estetică medicală, a fost de acord să ne arate kit-ul ei de îngrijire/înfrumusețare pentru orice călătorie și să ne împărtășească ce e necesar și obligatoriu să “punem în desagă” atunci când plecăm singuri sau cu familia în vacanțe.

“În deplasările de scurtă durată, fie că plec în interes la serviciu, fie pentru plăcerea personală, bagajul meu conține întodeauna produsele de îngrijire precum demachiantul, gel curățare, cremă cu vitamina C de la Noon, crema antiage Colorescience și mai multe formule cu factor 50 din gama Heliocare.

Reaplicarea e foarte importantă, și în acest sens, există o serie de formule pentru a desfășura ușor acest proces, în variante de spray sau compacte. Singurul make-up pe care îl port este fotoprotectia colorată, întotdeauna dermato-cometice, peste care, uneori, utilizez o pudră de colorare pentru pomeți din gama Colorescience.
Și, pentru că utilizez make-up la nivelul ochilor, gama medicală Colorecience mi-a adus o serie de produse precum fardul de pleoape, eyelinner pentru ochi sau rimel, pe care le pot utiliza în siguranță, fără reacții locale de sensibilitate sau alergii, eu având o sensibilitate în această zona. Fie că vorbim despre vacanțe de câteva zile sau despre deplasări de peste o săptămână, trusa mea conține în întregime aceste topice, pentru a susține rutina zilnică.”, ne destăinuie medicul.

Ce trebuie să conțină trusa voastră atunci când călătoriți în timpul verii sau în destinații exotice, unde temperaturile sunt ridicate? Dar dacă optați pentru relaxare în creierul munților? Dr. Amalia Anghel ne-a spus:

“Fotoprotecție SPF 50, multe creme cu factor de protective de minimum 50. Fie că vorbim despre crema sau despre variante ușoare pentru reaplicare, precum spray sau crema compactă, toate fac parte din arsenalul obligatoriu în vacanțele însorite, la munte sau la mare. Și soarele de munte poate induce arsură solară. Recomand game precum Heliocare sau Coloscience pentru spectrul larg de protecție, UVA, UVB, IR, lumina vizibilă și variantele locale variate.

Cel mai important este să știți exact ce anume vi se potrivește – analiză tenului de către un specialist va ajută să nu cheltuiți aiurea, pe produse care să nu va folosească și care să nu se potrivească nevoilor pielii dumneavoastră. Folosirea produselor nepotrivite tipului dumneavoastră de ten poate crea probleme inutile, uneori chiar grave. Prin urmare, dacă timpul nu va permite să ajungeți la un cabinet de dermatologie, există în prezent și varianta consultațiilor online, de oriunde ați fi.

În plus, foarte utile sunt cremele sau spray-urile anti-țânțari, care la rândul lor trebuie să fie aplicate de mai multe ori pe zi, conform indicațiilor, dar și produse care ajută la calmarea și repararea pielii în cazurile în care pielea a fost afectată de înțepături, arsuri (ex. crème care blochează acțiunea histaminei, precum cele care conțîn substanţa activă maleatul de dimetinden)”, adaugă dr. Amalia Anghel, medic primar dermatologie/venerologie/estetică medicală în cadrul Skinmed, cel mai prestigios centru de dermatologie din estul Europei.

Pielea ta merită doar ce e mai bun, iar Skinmed știe ce e mai bun pentru pielea ta! „Suntem mereu inovatori și în pas cu ultimele trenduri în materie de dermato-cosmetice, oferind exclusiv produse de calitate, pe placul / potrivite tuturor clienților, cu game dermato-cosmetice vârf de lance la nivel mondial. Produse highest quality, în varianta celor mai accesibile prețuri. 

Shop-ul nostru se remarcă prin abordarea dermato-cosmeticelor medicale în manieră profesionistă – selecția riguroasă a gamelor, recomandările medicilor-dermatologi (care pot fi contactați atât în cadrul clinicii, cât și de la distanță, grație platformei de telemedicină), serviciile / procedurile ce pot fi realizate cumulativ in cadrul Skinmed Clinic (la recomandările specialiștilor)”, spune medicul. skinmedshop.ro

Sursa articolului: tabu.ro

Mesaje recomandate