Laminarea genelor

laminarea genelor - cosmtologie - skinmed clinic

Descrierea  procedurii:

Laminarea genelor este o tehnica non-invaziva in care se urmareste obtinerea unor gene lungi, curbate, colorate si fortifiate pentru 3 pana la 8 saptamani. Prin produsele folosite in timpul procedurii, avem parte atat de infrumusetarea genelor naturale, cat si de ingrijirea acestora.

Etapele procedurii:

Procesul de laminare incepe cu demachierea ochilor si continua cu degresarea genelor, folosindu-se un produs special. Apoi esteticiana va separa genele de sus de genele de jos cu patch-uri speciale sau cu banda medicala. 

Urmeaza aplicarea pe pleoapa superioara a unor bigudiuri (benzi de silicon speciale), pe care vor fi urcate, pieptanate si fixate genele de sus. Apoi vor fi aplicate in ordine cele 5 substante necesare laminarii, fiecare avand nevoie de timpul ei de actiune. Cand procesul este la final, se indeparteaza bigudiurile si se perie genele.

Cui ii este destinata  laminarea de gene?

Laminarea genelor a aparut ca o alternativa la extensiile de gene si este potrivita persoanelor care isi doresc gene lungi si curbate, dar intr-un efect natural. 

Procedura se potriveste de minune persoanelor care au gene scurte, deschise la culoare, celor cu gene drepte, celor care vor sa faca o pauza de la extensiile de gene, persoanelor care nu folosesc sau au dezvoltat o alergie la rimel.

Cum se ingrijesc genele  dupa laminare?

Imediat dupa procedura, intre 12 si 24 de ore, substantele folosite sunt inca active si nu putem sa ne machiem/demachiem, nu putem sa udam genele si trebuie sa avem putina grija la felul in care dormim, mai ales daca am ales sa facem laminarea seara. 

Dupa acest timp putem sa ne reluam ritualurile de ingrijire, sa udam genele, sa inotam, sa aplicam mascara, orice.

laminarea genelor - before - cosmtelogie skinmed clinic laminarea genelor - after - cosmtelogie skinmed clinic

Cat dureaza procedeul  de laminare?

Laminarea dureaza aproximativ 60-75 de minute, timp in care, pe genele naturale sunt aplicate 5 substante, fiecare cu timpul ei de actiune. 

Pentru ca beneficiara procedurii sta in tot timpul acesta cu ochii inchisi, poate fi o binemeritata relaxare.

Este dureroasa  sau neplacuta?

Laminarea nu doare si nu deranjeaza, pacienta sta cu ochii inchisi si nu este necesar niciun efort din partea ei.

In cat timp ar trebui  sa repet procedura?

Primele doua sedinte de laminare se fac la distanta de 3 saptamani, apoi in functie de viteza de regenerare a genelor naturale ale fiecareia, la 4-8 saptamani.

Am ochii sensibili si lacrimez,  este o problema?

Nu, nu afecteaza cu nimic procedura de laminare.

Cui nu ii este recomandata  procedura de laminare?

Substantele folosite in procedeul de laminare nu au efecte secundare si nu dau alergii, existand o singura contraindicatie, aceea de a vopsi genele in proces, daca persoana este alergica la vopseaua de gene/sprancene in general. Alte contraindicatii sunt pentru persoanele care au o infectie a ochilor sau au suferit interventii chirurgicale la nivelul ochilor, pana la vindecarea problemei.

Mai exista posibilitatea (rar) ca procedura sa nu functioneze in cazul persoanelor aflate la menopauza sau cu anumite dezechilibre hormonale.

Exista riscul  sa imi cada genele?

Nu, acest lucru nu se intampla.

Cand incep sa se vada efectele laminarii,  la ce ar trebui sa ma astept?

Efectele laminarii se vad imediat dupa procedura, genele devin mai curbate, au o culoare mai intensa, par mai groase, efectul fiind unul natural. 

Imediat dupa, ele pot parea putin unite intre ele, de vina fiind uleiul cu keratina folosit la final, urmand ca a doua zi, dupa prima demachiere, genele sa se rasfire frumos.  In timp, dupa mai multe proceduri, genele vor fi din ce in ce mai lungi si mai fortifiate.

Laminarea este acelasi lucru  cu permanentul de gene?

Nu, acestea sunt doua procedee diferite. Laminarea foloseste doar primii doi pasi ai permanentului, dar pe o suprafata mult mai mica din genele naturale, 1-2 mm, la distanta de 1 mm de baza (nu pe toata geana ca in cazul permanentului), urmand apoi vopsirea, crema SPA pentru gene si serumul de final pentru ingrijire.

Este nevoie de o  pregatire speciala in prealabil?

Nu, nu este nevoie. Ar fi totusi de dorit ca pacienta sa vina nemachiata, altfel se prelungeste timpul de lucru, fiind nevoie de demachierea ochilor.

De asemenea trebuie sa te asiguri ca nu urmeaza sa te machiezi imediat dupa procedura.

Întrebări frecvente

Laserul Clear Skin are două acțiuni principale în tratamentul acneii active: 

• va reduce flora de tip Propionibacterium acnes prin alterarea membranei celulare bacteriene
• va reduce activitatea glandelor sebacee, acestea secretând sebuum în cantitate mai mică, mai fluid. 

La nivel clinic, aceste efecte se vor traduce prin reducerea hiperseboreii, a comedoanelor închise și deschise, a dimensiunii porilor și a leziunilor inflamatorii de acnee. 

În același timp, acele micro-pulsuri de energie cauzează microinjurii ale colagenului de la nivelul dermului, provocând o reacție de vindecare, cu sinteză de colagen și elastină, corectând cicatricile postacnee, petele pigmentate, pete eritematoase, pori dilatați și, în general, vor creea o piele mai fină, mai uniformă, mai estetică.

Clear Skin este un laser folosit în dermatologia estetică pentru mai multe tipuri de afecțiuni: acnee, cicatrici postacnee, pori dilatați, afecțiuni vasculare, hiperpigmentari.

Protocolul cuprinde o serie de 4-6 ședințe, spațiate la 2 săptămâni și pot fi integrate unor protocoale de tratament complexe.

O ședință de tratament durează 30 minute, nu necesită anestezie, senzația de obicei în timpul procedurii este căldură, ușoare înțepături.

Spre deosebire de alte tratamente pentru acnee (peeling chimic, laser CO2 fracționat, microneedling), pacientul se poate întoarce la activitățile zilnice pentru că pielea nu a fost afectată și nu are nevoie de o perioadă de vindecare.

Rezultatele se văd la 3-4 săptămâni de la începerea tratamentului.

Dacă doriți să vă programați, o puteți face prin formularul de mai jos:

Mesaje recomandate