Laserul vascular in acnee

laser vascular acnee - atc skinmed

În medicină, laserele vasculare sunt folosite cu succes pentru a trata o serie de afecțiuni precum malformații vasculare, telangiectazii, hemangioame, polikilodermii, cicatrici, semen reziduale. Țintesc selectiv structurile vasculare din piele, unda de lumină fiind absorbită de hemoglobină (pigment roșu), neafectand însă țesuturile înconjurătoare.

Dispozitivele folosite includ lasere cu argon, KTP, krypton, Pulsed Dye Laser și Nd:YAG.

PDL –  Pulsed Dye Laser

este laserul de elecție când ne referim la leziuni vasculare, datorită eficacității superioare și a unui profil de siguranță bun.
În acnee, laserul vascular este indicat atât în cazul leziunilor cu component inflamatorie marcată, cât și în cazul hiperpigmentărilor postinflamatorii – cicatricice apar frecvent la pacienții cu acnee, clinic fiind pete de diferite dimensiuni, roșii-maronii.

Numărul de ședințe necesar și periodicitatea acestora vor fi indicate de către medicul specialist dermatolog, în funcție de necesitățile fiecărui pacient. Este o procedură ce nu necesită anestezie, o ședință durează, în funcție de dispozitivul folosit, între 15-30 de minute. Ulterior procedurii, poate apărea purpură tranzitorie, roșeață, rareori edem, ce se remit în cel mult 48 de ore postprocedural.

Se recomandă utilizarea fotoprotecției corecte și evitarea efortului fizic intens primele 24 de ore după fiecare ședință.

Mesaje recomandate