Laxitatea cutanată

laxitatea cutanata - skinmed clinic

Vă îngrijorează pielea laxă, ridată, lăsată de la nivelul feței și/sau corpului? Laxitatea pielii va apărea la toți dintre noi la un moment dat datorită procesului natural de îmbătrânire.

Laxitatea apare atât datorită îmbătrânirii fiziologice (intrinseci, genetice), cât și datorită îmbătrânirii premature (extrinseci) datorată factorilor de mediu și stilului de viață (expunere la soare, fumat, dieta, stres, poluanți etc.).

Laxitatea apare deoarece, pe măsură ce îmbătrânim, pierdem cele 2 elemente-cheie ale pielii care asigură elasticitatea, fermitatea pielii: colagenul și elastina.

Colagenul și elastina sunt 2 proteine aflate predominant la nivelul dermului (partea profundă a pielii, suportul epidermului/partea vizibilă a pielii).

Odată cu înaintarea în vârstă conținutul pielii în cele 2 proteine scade din cauza încetinirii producției de colagen și elastină, dar și distrugerii accelerate a celor 2 proteine datorită factorilor care cauzează îmbătrânirea prematură (expunerea la soare, fumat, dietă).

Mai mult, structurile subiacente precum țesutul adipos, muscular sau osos au de suferit, iar suportul fiziologic este compromis.

Ce tratamente se folosesc  pentru a trata laxitatea pielii feței?

Tratamentul laxității feței combină în grade variate proceduri neinvazive sau minim invazive de dermatologie estetică: fillere pentru a reda volumul pielii și a contura fața, toxina botulinică pentru ștergerea ridurilor de expresie, tratamente laser (laser ClearLift, laser CO2 fracționat) pentru stimularea sintezei de colagen și elastină.

ClearLift reprezintă cea mai modernă tehnologie de rejuvenare a pielii prin stimularea producției de colagen cu ajutorul laserului.

Folosită în special la nivelul feței și gâtului, ClearLift combină energia laser nonablativă YAG cu tehnologia Pixel Q Switch 1064nm, pentru a reda pielii elasticitatea pierdută în timp, astfel încât volumul facial să devină din nou mai estetic.

Reîntinerirea bazată pe ClearLift este un proces gradual, în care efectul de lifting și de creștere a elasticității se văd pe parcursul a câtorva săptămâni, fiind recomandate minimum 4 ședințe, la fiecare 4 săptămâni.

E important să vă programați ședințele de rejuvenare la intervale de o lună, astfel încât rezultatele terapiei să se suprapună peste procesul natural de remodelare facială bazat pe sinteza de colagen.

După ce se efectuează numărul recomandat de sesiuni, în funcție de nevoile pacientei, este de dorit ca după 6 luni să se realizeze o ședință de întreținere.

Cele mai multe lasere nu pot fi folosite pe zona din jurul ochilor, dar ClearLift poate ajuta aceasta zonă să își recapete tinerețea.

Poate fi folosit pe pleoapa inferioară, pe șanțurile nazolabiale, pe ridurile marionetă, pe gât, decolteu sau chiar pe fața dorsală a mâinilor.

Tratamente recomandate 

Mesaje recomandate