Medicina din spatiu, aici pe Pamant. Terapia cu Vacuum Intermitent prin VACUMED

terapie cu vacuum, vacusport - skinmed clinic

Ce este Terapia cu  Vacuum Intermitent?

Terapia cu Vacuum Intermitent are la origine cercetarile medicale ale NASA despre efectele spatiului cosmic asupra sanatatii umane. Astfel, s-a constatat ca astronautii aflati in conditii de imponderabilitate trebuie sa fie supusi la fiecare 10 ore unei presiuni negative (mai mica decat presiunea atmosferica) pentru a evita complicatiile la nivelul sistemului cardiovascular. Mai precis, aceasta este singura cale prin care se poate asigura o circulatie sanguina corespunzatoare la nivelul membrelor inferioare, in conditiile unei gravitatii foarte scazute sau inexistente.

Ca principiu, Terapia cu Vacuum Intermitent consta in aplicarea alternativa, la nivelul membrelor inferioare, a unei presiuni negative, urmata de o presiune pozitiva. Se urmareste astfel crearea unui ciclu de dilatare-comprimare vasculara, avand ca efecte benefice stimularea cardiovasculara si revascularizarea tesuturilor afectate de boala.

In ce consta  tehnologia VACUMED?

Pornind de la rezultatele obtinute de NASA, oamenii de stiinta ai Centrului Aerospatial German au proiectat echipamentele VACUMED, aducand astfel terapia „din spatiu, pe Pamant”.

VACUMED are ca scop prevenirea si tratamentul problemelor de circulatie sanguina periferica, fiind in acelasi timp si un valoros instrument terapeutic de recuperare. Echipamentul este pre-programat pentru tratarea a numeroase afectiuni, incorporand experienta acumulata in peste 100.000 de sedinte de terapie. Astfel, se ofera pacientului garantia celor mai bune practici terapeutice, in conditiile in care terapeutul dispune de o procedura simpla, sigura si usor de asimilat.

Care sunt avantajele Terapiei cu  Vacuum Intermitent prin VACUMED?

Cum se desfasoara o sesiune de Terapie cu  Vacuum Intermitent prin VACUMED?

Echipamentul VACUMED Flow Regeneration System are o forma cilindrica, unul din capete fiind inchis, iar celalalt fiind prevazut cu un dispozitiv de etansare sub forma de iris.

Pacientul ramane imbracat, fiind indepartate doar cureaua, pantofii si alte elemente vestimentare ce pot afecta circulatia sanguina pe durata sesiunii. Apoi pacientul se intinde pe spate, intrand in VACUMED cu picioarele si partea inferioara a trunchiului, pana la nivelul coastelor.

Prin simpla restrangere a unei diafragme la nivelul soldurilor, cilindrul se etanseaza, izoland in interior variatiile de presiune. Odata etansat, VACUMED aplica asupra pacientului variatii de presiune conform programului stabilit de terapeut, indeplinind astfel, practic, rolul de a doua inima.

Pacientul ramane pasiv pe toata durata sesiunii, care poate varia intre 30 si 40 minute. Sesiunea este placuta, lipsita de durere, zgomot, claustrofobie sau alte inconveniente, si nu presupune aproape deloc vreun contact cu terapeutul. De asemenea, pacientul nu resimte nici o durere, indiferent de afectiunea de care sufera sau de severitatea ei, deoarece nu se aplica nici un fel de compresie asupra trupului.

Pentru ce afectiuni este recomandata Terapia cu  Vacuum Intermitent prin VACUMED?

Terapia cu vacuum intermitent VACUMED este recomandata atat persoanelor suferinde cat si celor cu o stare de sanatate foarte buna.

Ce contraindicatii exista pentru Terapia cu  Vacuum Intermitent prin VACUMED?

Desi aproape nu exista contraindicatii, totusi nu se recomanda persoanelor aflate in urmatoarele situatii:

Mesaje recomandate