Pielea uscată

pielea uscata - skinmed clinic

Pielea uscată (xeroza cutanată) o regăsim frecvent asociată îngrijirii deficitare, variațiilor sezoniere sau influențelor externe, rar este o afecțiune dermatologică, adesea atopia.

Fiecare am trecut prin episoade de uscăciune exagerată a pielii ca rezultat al expunerii la soare sau îngrijirii incorecte.

Există, însă, și afecțiuni dermatologice manifestate prin această simptomatologie (atopia, dermatitele, psoriazis, ihtioza etc.) și este nevoie de un diagnostic de specialitate cu un tratament corect.

Uscăciunea pielii poate varia de la forme ușoare cu piele ternă, deshidratată și senzație neplăcută de piele care ține până la forme severe cu piele fisurată, descuamată, înroșită (eczema) și senzația de mâncărime (prurit). Uscarea pielii este mai pronunțată la nivelul extremităților (mâini, gambe, picioare, buze) și la extremele de vârstă (copii și vârstnici).

Primul pas în combaterea uscăciunii  sunt măsurile generale:

În plus, față de aceste recomandări generale, există proceduri de dermatologie estetică care pot ajuta mai ales pielea feței, gâtului și decolteului să fie mai hidratată.

Dermatologii folosesc combinații de peelinguri chimice, mezoterapie (injectarea de substanțe hidratante, restructurante la nivelul pielii), injectare acid hialuronic de hidratare și microdermabraziune pentru a obține o piele mai elastică, mai hidratată pentru perioade mai lungi.

Tratamente recomandate 

Mesaje recomandate