- Se recomandă evitarea produselor cosmetice uleioase/grase – pot duce la apariția sau agravarea leziunilor de acnee.
- Este indicată utilizarea produselor pe bază de apă, noncomedogenice, mult mai bine tolerate de tenul acneic.
- Evitarea produselor exfoliante, abrazive, astringente folosite în exces - pot influența negativ evoluția leziunilor de acnee.
- Respectarea igienei prosoapelor și a lenjeriei de pat, cu schimbarea periodică a acestora.
- Ștergerea în mod regulat a telefonului, căștilor sau a altor obiecte ce intră în contact frecvent cu tegumentul, cu produse dezinfectante noncomedogenice.
- În cazul produselor de machiaj, se recomandă utilizarea acestora doar la nevoie, cu respectarea cu strictețe a perioadei de valabilitate a acestora și alegerea produselor nonuleioase, destinate tenului acneic.
- De asemenea, este indicată curățarea frecventă a pensulelor/bureților de machiaj, cât și utilizarea acestora de către o singură persoană.
- A nu se traumatiza/stoarce leziunile de acnee, deoarece pot determina apariția de cicatrici/hiperpigmentări postinflamatorii.
- Se recomandă evitarea acoperirii frunții de către breton, purtarea frecventă de eșarfe la nivelul feței, deoarece pot duce la apariția acneei de cauză mecanică.
- Evitarea consumului excesiv de lactate, în special a laptelui.
- Evitarea alimentelor cu indice glicemic crescut (pâine albă, orez alb, cereal, cartofi, dulciuri cu conținut crescut în zahar, sucuri îndulcite etc.) și a alimentelor bogate în iod (fructe de mare, sparanghel, broccoli).
- Este indicat consumul de fructe cu indice glicemic scăzut, legume și consumul a 2 litri de lichide (apă, ceai neîndulcit) pe zi.
- Este indicată respectarea unui orar de somn de 7-8 ore pe noapte și gestionarea stresului cotidian.