Rejuvenare facială cu lumină infraroșie (NIR)

rejuvenare - nir - soprano - skinmed

Din gama metodelor de rejuvenare atât la nivelul feței cât și la nivelul gâtului, decolteului, abdomenului, brațelor și mâinilor, tehnologia Near Infrared (NIR) este o metodă eficientă, sigură și non-invazivă.

Ea utilizează un nivel sigur de lumină infraroșie care penetrează straturile profunde ale pielii, încălzind apa din aceste țesuturi și producând contractarea, strângerea fibrelor de colagen și stimulează formarea de colagen nou.

Aceste efecte asupra țesutului, restabilesc tonusul și fermitatea pielii, rezultatul fiind o piele mai tânără și mai luminoasă.

Avantajele acestui tratament sunt:

Înainte de începerea procedurii, se va curăța zona ce urmează a fi tratată, iar pecientului i se vor aplica ochelarii de protecție. Se va utiliza gel rece, începând glisarea continuă a aplicatorul NIR pe toată suprafața dorită a fi tratată.

Pe durata procedurii se va monitoriza temperatura de la nivelul pielii, cu ajutorul unui termometru special cu infraroșu, pentru a ne asigura că țesuturile sunt bine încălzite pentru a produce efectele estetice dorite.

Pacientul o să resimtă o senzație de căldură locală, deseori chiar plăcută.

rejuvenare - nir - soprano - skinmed

Cât durează procedura și cât de des se efectuează?

Durata acestei proceduri durează în medie 30-40 minute, în funcție de zonele tratate. Se recomandă în medie 6 ședințe, spațiate la 2 săptămâni, la recomandarea specialistului.

Se va observa o ameliorare imediată după primele ședințe, cu îmbunătățiri treptate într-o perioadă de 1-3 luni, pe măsură ce se formează colagen nou.

Rezultatele pot fi menținute cu 1-3 ședințe anuale.

Beneficii  NIR:

Aceste ședințe produc rezultate eficiente, fără riscuri, fiind alternativa eficientă a intervențiilor chirurgicale clasice, oferind o soluție durabilă pentru pielea îmbătrânită.

Întrebări frecvente

Modulul NIR este un sistem inovativ, de ultimă generație, ce folosește tehnologia Near Infrared Technology, fiind o metodă noninvazivă, nonchirurgicală de rejuvenare și lifting facial. Utilizează lumina infraroșie pentru a încălzi țesuturile, stimulând astfel producția de colagen.

Tehnologia NIR utilizează lumina infraroșie capabilă să penetreze straturile profunde ale pielii. Energia astfel livrată încălzește apa din țesuturi și acționează asupra fibrelor de colagen – având un efect de lifting prin contracția acestora. De asemenea, stimulează fibroblastele, celule ale pielii cu rol specific, să crească sinteza de colagen. Efectul este de lifting, redând fermitatea pielii, îmbunătățind în același timp aspectul liniilor fine și al ridurilor.

Înaintea începerii procedurii, la nivelul pielii se aplică un strat de gel pe bază de apă, apoi, modulul NIR se va folosi pentru a face pasaje succesive pe zona targetată, până când se va atinge temperatura optimă (39-42 de grade Celsius). În funcție de zona tratată, procedura durează în medie 30-40 de minute.

Deoarece procedura presupune încălzirea țesutului, imediat după aceasta poate exista roșeață ce durează, în general, mai puțin de 24 de ore. Nu există timp de recuperare, astfel, pacientul își poate relua actvitățile cotidiene imediat după tratament.

Pielea va căpăta un aspect mai ferm imediat după prima ședință de tratament. Rezultatele se îmbunătățesc treptat pe parcursul următoarelor 2-3 luni, pe măsură ce crește producția de colagen la nivelul pielii.

Deși rezultatele sunt vizibile încă de la prima ședință, pentru menținerea și prelungirea acestora, se recomandă o serie de 3-6 ședințe, la interval de 3 săptămâni, în funcție de caracteristicile fiecărui pacient și de așteptările acestuia.

După o serie de tratamente de 3-6 ședințe, rezultatele se mențin pe o perioadă de 1, uneori chiar 2 ani. Totuși, NIR nu poate opri complet procesul de îmbătrânire fiziologică, pentru menținerea rezultatelor pe termen lung fiind necesare ședințe de întreținere la intervale regulate de timp.

Dacă doriți să vă programați, o puteți face prin formularul de mai jos:

Mesaje recomandate