Rejuvenarea vaginala: procedura revolutionara in clinica de dermatologie Skinmed

Rejuvenarea vaginala procedura revolutionara in clinica de dermatologie Skinmed

Sanatatea zonei intime este un subiect de importanta maxima in viata oricarei femei. Odata cu trecerea anilor si sub influenta unor factori precum sarcina, nasterea sau anumite afectiuni, zona genitala poate suferi o serie de modificari ce pot afecta atat confortul, cat si viata de cuplu.

Rejuvenarea vaginala nu mai este considerata un subiect tabu in viata femeii moderne, fiind uneori chiar o necesitatea pentru a avea o viata sanatoasa si echilibrata.  In clinica de dermatologie Skinmed, in Bucuresti, exista cel mai bun tratament pentru acest scop.

De ce sa apelati  la rejuvenarea vaginala?

Modificarile survenite in sarcina, nastere, sau cele cauzate de afectiuni precum lichen sclero atrofic, sindrom urogenital de menopauza, incontinenta urinara usoara/moderata, pot  afecta semnificativ calitatea vietii si pot scadea stima de sine, prin aparitia simptomelor precum laxitatea, uscaciunea vaginala, dispareunia (durerea in timpul contactului sexual).

Rejuvenarea vaginala laser reprezinta o solutie minim invaziva, rapida, nedureroasa, cu rezultate remarcabile in ceea ce priveste imbunatatirea tuturor acestor simptome.

FemiLift CO2 este un laser special conceput pentru tratarea zonei genitale, cu ajutorul unei probe laser cilindrice, adaptata fiziologiei zonei tratate, ce permite remodelarea mucoasei vaginale, prin stimularea sintezei de colagen si elastina.

Cum se produce  rejuvenarea cu Femilift?

Inaintea efectuarii tratamentului sunt necesare atat o consultatie de specialitate (ginecologie), cat si o serie de analize (examen Babes Papanicolau, culturi de secretie). Procedura se adreseaza pacientelor ce prezinta laxitate vaginala dupa sarcina, nasteri sau din alte cauze, pacientelor cu sindrom urogenital de menopauza (manifestat prin uscaciune, senzatie de arsura, atrofie, contact sexual dureros), sau pacientelor cu incontinenta urinara.

FemiLift CO2 emite unda laser sub forma unor pixeli de energie ce au capacitatea de a penetra structurile tintite si de a imbunatati calitatea acestora. Acest proces de remodelare are rolul de a creste elasticitatea, fermitatea si lubrifierea mucoasei genitale, a creste tonusul si duce la ingustarea canalului vaginal, imbunatatind semnificativ calitatea vietii.

Tratamentul este nedureros, nu necesita anestezie sau medicatie post procedura, pacienta putand sa-si reia activitatile uzuale imediat dupa efectuarea tratamentului, cu un minim de restrictii in zilele ce urmeaza (evitarea contactului sexual timp de 5 zile).

Este necesara o serie de sedinte, al carei numar exact va fi stabilit in urma consultatiei de specialitate (in medie 3 sedinte), iar rezultatele sunt vizibile chiar dupa prima sedinta, la cateva saptamani distanta. Pentru mentinerea rezultatelor pe termen indelungat se recomanda sedinte periodice de intretinere (1-2 sedinte/an).

femilift - rejuvenarea vaginala - skinmed

Depigmentarea genitala –  frumusete intima

Alaturi de rejuvenarea vaginala, depigmentarea laser este o metoda de tratament minim invaziva atunci cand hiperpigmentarea zonei genitale si perigenitale provoaca discomfort si scaderea calitatii vietii.

Hiperpigmentarea apare prin producerea in exces a pigmentului brun la nivelul tegumentului, atunci cand exista o predispozitie genetica si o serie de factori predispozanti, recum sarcina, modificarile hormonale ce survin odata cu aceasta, expunerea excesiva la soare, metodele de epilare mecanica ce produc inflamatie (ceara, epilatoare electrice etc.) sau inaintarea in varsta. Pot fi afectate atat zona vulvara, perineala sau chiar fata interna a coapselor, afectare ce poate influenta in mod negativ stima de sine a pacientelor.

Depigmentarea laser reprezinta metoda de electie atunci cand ne dorim rezultate vizibile, rapide si sustinute in timp. Spre deosebire de alte metode precum cremele depigmentate sau peelinguri, ce necesita aplicare zilnica, pot provoca iritatii sau afecta activitatile cotidiene, utilizarea laserului permite o tartare eficienta a zonelor dorite, intr-un timp scurt, cu o perioada de recuperare minima.

Skinmed Clinic –  locul ideal pentru depigmentare intima

În clinica Skinmed folosim pentru depigmentarea zonei genitale un laser CO2 de ultima generație Femilift Pixel. Acest tip de laser generează emisii laser fracționate care pot penetra și stimula pielea pentru a obține o piele mai deschisă, mai tânără, mai fermă, mai estetică.

Inaintea de efectuarea procedurii, in cadrul unei consultatii de specialitate, medicul va face o evaluare atenta a zonelor ce urmeaza a fi tratate, a factorilor de risc individuali ai pacientului, si va stabili un plan terapeutic pentru atingerea rezultatelor dorite.

Procedura se realizeaza dupa aplicarea in prealabil a unei crème anestezice pentru inlaturarea oricarei senzatii neplacute si asigurarea comfortului maxim pe tot parcursul acesteia. Recomandarile post procedura includ utilizarea cremelor epitelizante timp de cateva zile si evitarea activitatilor ce pot genera inflamarea zonei tratate. Timpul de recuperare este minim, pacienta putand reveni la activitatile cotidiene imediat dupa procedura.

In general, pentru rezultate optime, se recomanda un numar de 3-4 sedinte, spatiate la 1 luna, numarul acestora putand varia in functie de particularitatile fiecarui pacient.

De asemenea, procedura se poate realiza concomitent cu alte procedure de estetica ginecologica precum rejuvenarea vaginala laser.

Mesaje recomandate