Ridurile faciale

ridurile faciale - skinmed clinic

Ridurile faciale sunt expresia clinică a îmbătrânirii, evoluție cronologică a fiecăruia dintre noi. Manifestate clinic prin linii vizibile, șanțuri sau depresiuni, toate acestea sunt expresia timpului pe chipul nostru sau a factorilor externi ce accelerează îmbătrânirea, precum supraexpunerea la ultraviolete sau fumatul.

Așa cum ni se pare normal să ne tăiem părul, unghiile sau să ne ascundem firele albe, la fel de normal este să nu ne lăsăm chipul brăzdat de stres, timp și oboseală, să lăsăm cicatricile sau efectele gravitației să își pună amprenta asupra noastră.

Toxină botulinică, acid hialuronic, laserterapie, mezoterapie, toate procedurile și intervențiile estetice sunt gândite să ne redea tinerețea, corectând eficient ridurile și calitatea pielii.

Medicul specialist este cel care efectuează diagnosticul  și stabilește un protocol complet de tratament.

Etajul facial superior este corectabil prin injectarea de toxină botulinică, la acest nivel ridurile fiind produse prin contracția musculaturii.

Efectul este menținut pentru 6 luni când este reindicată injectarea.

Cu înaintarea în timp, volumele faciale se pierd, iar toate structurile profunde au de suferit, astfel este indicată revolumizarea fiziologică cu acid hialuronic pentru refacerea structurilor proprii și resuspendare, precum o casa refăcută din fundație cu stâlpii de susținere.

Se injectează acid hialuronic dedicat, cu un grad crescut de cross-linkare, profund, submuscular, cu o remanență de până la 2 ani. Ulterior, se corectează tot prin umplere cu acid hialuronic șanțurile nasogeniene sau șanțurile lacrimale, fiecare cu tipul de acid hialuronic specific, de cea mai bună calitate.

Rezultatul final și reacțiile adverse asociate procedurii sunt datorate tipului de acid hialuronic utilizat și tehnicii injectorului.

Ulterior este nevoie să asociem tehnici pentru a îmbunătăți calitatea pielii, precum injectările minim invazive, acid hialuronic sau PRP, mezoterapie și/sau terapiile laser, adesea în cadrul unui protocol de tratament.

Toate aceste tehnici combinate readuc calitatea și tinerețea pielii noastre, menținerea acestora în timp impune terapii de întreținere la indicația medicului estetician specialist.

Tratamente recomandate 

Mesaje recomandate