Sanatatea extrasa din sange la dermatolog in Bucuresti

terapia prp vampir - skinmed clinic bucuresti

Terapia Vampir (P.R.P.) reprezintă o procedură medicală de reîntinerire cutanată (a pielii) prin refacerea structurii ei, folosind factori de crestere. Acestia din urma reprezintă rezervorul fiziologic al organismului ce stă la baza proceselor reparatorii ale țesuturilor. Folosită de vedetele de la Hollywood pentru a da anii înapoi, tratamentul există de câțiva ani și în România, fiind practicat de dermatologii din Bucuresti.

“El este extrem de util, deoarece activează celulele stem, stimulează fibroblaștii cu producerea de colagen și elastină, stimulează angiogeneza și accelerează procesul de regenerare tisulară”, spune dr Amalia Anghel, medic primar dermatolog la clinica SKINMED din Bucuresti. 

Astfel, Terapia Vampir se recomanda pentru reîntinerirea  facială,  estomparea ridurilor cutanate, scăderea laxității cutanate, tratamentul porilor dilatați și a cicatricilor  postacnee, sau a vergeturilor. Insa, la fel de util este si in tratamentul caderii parului, sau in boli articulare, precum gonartroza. De precizat e faptul ca terapia pentru fata se practica la dermatolog, in Bucuresti, acolo unde conditiile de siguranta si de asepsie sunt intrunite.

In ce consta Terapia Vampir?

 Metoda constă în recoltarea sangelui (venos) de la pacient și procesarea acestuia cu ajutorul unui aparat care folosește forța centrifugă. Astfel, prin centrifugare, celulele roșii (eritrocite) sunt separate de plasma și practic, se obține o plasmă autologă bogată în trombocite. Aceste trombocite sunt celule care conțin factori de creștere și reparare tisulară, care se eliberează în mod normal de organism pentru a vindeca țesutul lezat.  Prin metoda descrisă mai sus, noi realizăm un concentrat în mod “artificial” folosind o eprubetă specială, care conține un strat separator de gel, ce permite ca doar plasma cu trombocite să rămană disponibilă pentru a fi extrasă cu seringa. Plasma astfel obținută este reinjectată în zonele selectate, sub forma unor microbolusuri, intraepidermice/intradermice, la aproximativ 1 cm. distanță, cu acoperire integrală a zonei de lucru.

Efecte pe termen lung

Terapia Vampir (PRP) este una simplă, sigură, nu există riscul de reacții alergice sau de infectare virală/bacteriană deoarece folosește sangele propriu al pacientului. Durerea este minimă, se realizează după anestezie locală prealabilă și sunt necesare un număr de ședințe seriate, stabilite în cadrul consultației preterapie. Efectul maxim se obține în 2-3 luni și se menține 1-2 ani.

Mesaje recomandate