Soluții de îngrijire pentru ten acneic

ingrijire ten acneic - skinmed clinic

Acneea este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni la nivelul tenului și apare cel mai des începând cu vârsta de 14 ani, dar nu exclude categoria adulților. În cazul în care vă confruntați cu acneea, este recomandat să acționați rapid pentru a găsi metoda potrivită de a trata această afecțiune, deoarece, odată ignorată sau incorect tratată, acneea poate dezvolta noduli dureroși, pete pigmentare și cicatrici profunde.

Dacă urmați deja o schemă de tratament, iată care este rutină de îngrijire recomandată pentru ten acneic.

Rutina de dimineață  pentru ten acneic

Demachiere & curățare.

Un element indispensabil din rutină de îngrijire a tenului acneic este reprezentat de curățarea tenului. Demachierea corectă și curățarea tenului dimineața și seara facilitează îndepărtarea impurităților, a excesului de sebum și a particulelor de praf care se depun atât pe timp de zi, cât și pe timpul nopții.

Loțiune tonică.

Știm deja că orice tip de ten poate fi sensibil, așadar, în cazul unui ten predispus la iritații, demachierea se face cu emulsii, soluții micelare sau lapte demachiant urmată de loțiune tonică. Tenul seboreic, acneic și încărcat poate fi curățat cu ajutorul gelurilor și spumelor de curățare antibacteriene.

După curățare, fața nu se șterge prin mișcări agresive, ci se tamponează ușor cu un prosop destinat exclusiv acestei zone. Lotiunea tonică nu trebuie să lipsească din acest ritual, deoarece echilibrează pH-ul pielii după demachiere și curățare. Alege o loțiune tonică potrivită pentru tenul sensibil, bogată în antioxidanți.

Factor de protecție solară.

Dacă vorbim despre îngrijirea tenului pe timp de zi, nu uita să folosești o loțiune cu factor de protecție – chiar și în sezonul rece.

Machiajul tenului.

Pașii menționați anterior pot fi urmați de machiajul tenului, însă mare atenție la produsele folosite. Acestea trebuie să fie non-comedogenice și să conțînă cât mai puține (de preferat deloc) ingrediente iritante.

Consultați întotdeauna lista de ingrediente și nu va feriți să cereți sfatul unui specialist în vederea alegerii produselor potrivite de machiaj. Cele mai “safe” produse cosmetice le veți găsi în general în farmacii, în secțiunea de produse dermato-cosmetice destinate machiajului.

Rutina de dimineață  pentru ten acneic

Seara se repetă curățarea tenului și aplicarea loțiunii tonice. În continuare poți folosi un exfoliant cu acid salicilic, deoarece acesta curăță porii, îndepărtează punctele negre, excesul de sebum și este antiimflamator.

Hidratarea se poate face cu ajutorul unei loțiuni lejere, cu textură de gel, care conține ingrediente reparatoare precum antioxidanții, ceramidele și vitaminele.

Rutina de dimineață  pentru ten acneic

Clear Skin este un laser folosit în dermatologia estetică pentru mai multe tipuri de afecțiuni: acnee, cicatrici postacnee, afecțiuni vasculare, hiperpigmentație, îmbătranire.

La nivel clinic aceste efecte se vor traduce prin reducerea hiperseboreii, a comedoanelor închise și deschise, a dimensiunii porilor și a leziunilor inflamatorii de acnee.

În același timp acele micro-pulsuri de energie cauzează microinjurii ale colagenului de la nivelul dermului, provocand o reacție de vindecare, cu sinteza de colagen și elastină, corectand cicatricile postacnee, petele pigmentate, pete eritematoase, pori dilatați și în general vor crea o piele mai fină, mai uniformă, mai estetică.

“Deoarece tratamentul nu afectează epidermul (stratul extern, protector al pielii) timpul de recuperare este scurt sau nu este necesar, față de alte lasere mai agresive”, precizeaza dr. Anghel.

Protocolul cuprinde o serie de 4-6 ședințe, spațiate la 2 săptămani si pot fi integrate unor protocoale de tratament complexe. O ședință de tratament durează 30 de minute, nu necesită anestezie, senzația de obicei în timpul procedurii este căldură, ușoare înțepături.

Sursa articol: alistmagazine.ro

Mesaje recomandate