Sonia Trifan spune NU cancerului de piele

sonia trifan - nu cancer de piele - skinmed clinic

Sonia Trifan, cunoscuta creatoare de moda, a trecut de curand printr-o incercare grea, avand risc ridicat de cancer de piele! Impatimita a solarului, cu mii de ore adunate la plaja, fara protectie in bataia soarelui si la saloanele de bronzare artificiala, cocheta vedeta s-a trezit cu un număr mare de alunite, peste patruzeci, unele care o deranjau la simpla atingere:

„Sunt devastata! Pentru mine expunerea la soare si mersul la solar erau un mod de viata. Nu-mi place deloc, dar absolut deloc pielea alba, iar acum sunt obligata sa renunt sa ma bronzez! Dar mai bine cu pielea alba si in viata... Multumesc lui Dumnezeu ca am intalnit-o la timp pe dna. Doctor Amalia Anghel, medic primar dermatologie-venerologie, care m-a examinat si mi-a eliminat in cel mai eficient mod posibil, rapid, fara riscuri si fara pic de durere, alunitele cu risc ridicat de cancer!”, spune frumoasa creatoare.

Pentru a preveni boli grave, precum melanomul malign, cu alunițe din natere, dar și cu alunițe atipice, care și-au modificat în timp forma, Sonia a optat pentru o hartă și pentru eliminarea acestor formațiuni de pe piele in cadrul centrului dermatoestetic Skinmed.

Ce ne arata harta alunitelor pe corp

Vestea buna este ca in prezent beneficiem si in Romania de o examinare moderna, standardul de aur in monitorizarea nevilor si a alunitelor, datorita comparatiei, in aceleasi conditii tehnice si a capacitatii de detectie a celor mai mici modificari, neobservate la o simpla examinare, cu ochiul liber. Examinarea dermatoscopica este 100% relevanta si benefica, ceea ce duce la detectia melanomului de nivel incipient.

“Sistemul FotoFinder ajuta la realizarea hartii corporale totale, rapid, usor si precis. Camera se misca automat in sus si in jos si obtine imagini perfect iluminate cu sistemul BodyFlash. Pe ecran, se observa zona care este fotografiata, iar imaginile captate sunt stocate automat in baza de date a pacientului. La o scanare ulterioara (care se recomanda la cca. 3 luni distanta), sistemul compara automat imaginile noi cu cele din baza de date si identifica leziunile noi sau modificarile aparute la nivelul celor vechi.”, precizeaza doctor Amalia Anghel, medic primar dermatologie-venerologie.Toate imaginile clinice si dermatoscopice sunt obtinute cu noua camera FotoFinder Medicam 1000 HD, care preia imaginile dermatoscopice in lumina polarizata si non-polarizata, in functie de structurile urmarite, pentru o reevaluare fidela ulterioara. “Harta dermatoscopica sau scanarea corporala totala se adreseaza pacientilor cu zeci sau sute de alunite, mai ales daca acestea sunt greu accesibile autoexaminarii, pacientilor care au un istoric de leziuni cu evolutie anormala, nevi atipici, antecedente personale sau familiale de melanom sau alt tip de cancer cutanat. In cazul Soniei Trifan, pe harta ei am reperat 6 alunite cu forma atipica. A trebuit sa intervenim urgent. Pot spune ca a ajuns in cabinet in timp util…”, adauga medicul.

La cat timp se recomandă scanarea?

”Vestea bună este că, deși melanomul malign este cel mai agresiv tip de cancer, paradoxal, este și cel mai usor de invins, dacă este descoperit la timp. În acest caz, exista șanse reale de vindecare.

Orice melanom diagnosticat de la debut se vindecă prin excizia chirurgicală corectă și completă.

De știut ca melanoamele maligne avansate au șanse reduse de supraviețuire, chiar în condițiile terapiilor oncologice moderne, țintite, astfel că prevenția rămâne cheia succesului în acest tip de cancer”, ne explică medicul Amalia Anghel. Pentru că a ajuns la timp la control, Sonia Trifan este acum înafara oricărui pericol iminent, dar rămâne sub observație medicală:

“Nu am mai avut liniște câteva zile în urma examinării. Eram foarte speriată de tot ce auzisem si citisem, însă am ales să am încredere în medicii specialiști de la Skinmed. Acum sunt fericită, pentru că emoțiile au fost mult prea mari în comparație cu intervenția salvatoare – după ce am stat câteva minute cu o cremă anestezică, nu am simțit nici măcar cel mai mic disconfort în timpul operației. Imediat după operație am mers fără probleme la filmarea pe care o aveam programată în aceeași zi. Câteva zile după intervenție, am aplicat o cremă pe care mi-a prescris-o medicul și acum sunt ca nouă. Nu am cuvinte să multumesc echipei Skinmed! Iar vouă, fanilor mei, vă recomand din tot sufletul să mergeți la un control, să vă faceți o hartă, pentru că vorbim despre un tip de cancer care poate fi învins câtă vreme este descoperit în faze incipiente! Iar dacă iubiți soarele la fel de mult ca mine, folosiți crème cu factor ridicat de protecție, inclusiv iarna!”, spune Sonia.

Mesaje recomandate