Teledermatologia reglementata in SUA!

teledermatologia online - skinmed clinic

În anul 2007 au fost publicate ghidurile ATA  (American Telemed) pentru a practica teledermatologia. Această versiune revizuită reflectă noile cunoștințe în domeniu, noile tehnologii și nevoia de a încorpora practica teledermatologiei într-o varietate de instituții medicale, pentru a aduce medicii specialiști cat mai aproape de pacienți. 

Medicii specialiști se obligă să respecte îndrumările profesionale din domeniul lor de practică, în ceea ce privește prevenirea, diagnosticul, tratamentul și urmărirea tulburărilor de piele. Practica dermatologiei este deosebit de potrivită telemedicinei, deoarece afecțiunile pielii sunt vizibile pentru ochiul uman, iar informațiile clinice pot fi dobândite, stocate și transmise pentru un diagnostic corect și un tratament adecvat în majoritatea cazurilor. 

Cazurile care necesită biopsie pot fi, de asemenea, identificate și sesizarea adecvată este inițiată imediat. Practica teledermatologiei poate atenua distribuirea îngrijirilor de specialitate și permite pacienților care nu se află în apropierea geografică a resurselor de specialitate să primească îngrijiri. Următoarele orientări sunt concepute pentru a stabili standarde coerente, eficiente, sigure și durabile pentru practica teledermatologiei.

Ghidurile acoperă trei domenii, care reflectă procesele asociate cu cele mai multe consultări teledermatologice:

Aceste linii directoare se referă la cele trei moduri utilizate în mod obișnuit pentru teledermatologie:

În teledermatologie, comunicarea de stocare și transmitere (S&F) se referă, de obicei, la trimiterea sau expedierea imaginilor digitale și a datelor asociate ale pacienților către specialist pentru stocare și consultatia ulterioara. Pentru videoconferința video în timp real (VTC), furnizorii și pacienții interacționează prin videoconferință live. Aceste recomandări se aplică modurilor S&F, VTC și hibrid (utilizând atât S&F, cât și VTC) pentru teledermatologie. Local, implementarea se realizează, prin aceste două moduri, offline ( cu stocare si transmitere) completată de conversația Chat sau  audio, cat și VTC, cu solicitare anterioară a detaliilor medicale si legate de caz, pentru justificarea cazului.

Există un număr tot mai mare de dovezi cu privire la eficacitatea teledermatologiei sincrone și asincrone pentru o varietate de afecțiuni ale pielii, care se prezintă în diverse medii de practică. Teledermatologia s-a dovedit a fi fiabilă pentru diagnosticul precis și planurile de tratament pentru afecțiunile pielii. Cu unele excepții, preponderența dovezilor confirmă exactitatea diagnosticării teledermatologiei cu aceași sensibilitate și specificitate comparativ cu întâlnirile în persoană; așa cum sunt, recomandările de management / tratament. Rezultatele clinice și măsurile de calitate a vieții/îngrijirea personală sunt similare pentru telemedicină. Mai mult, clinicienii și-au exprimat un nivel ridicat de satisfacție fata de teledermatologie, deoarece facilitează accesul la expertizele dermatologice pentru pacienții care sunt provocați din punct de vedere geografic sau logistic.

Pentru programarea unei consultații online, acceseaza online.skinmed.ro.