Terapia cu ozon – tratament natural pentru dureri de spate, diabet si boli inflamatorii

terapia cu ozon - ozonoterapia - skinmed

Ce este ozonoterapia?

Este o specialitate medicală, care în țări precum Germania, Italia, Spania, Cuba, Polonia, China sau Brazilia are o tradiție de peste 40 de ani! În prezent, există mii de articole științifice, publicate în jurnalele medicale care fundamentează teoretic această specialitate, bazată pe dovezi clinice concrete.

Prin efectul sau antibacterian, antiviral și antiinflamator, ozonul se distanțează de orice alt medicament, deoarece nu prezintă efecte secundare pentru pacient.

Când este folosit pentru proprietățile sale antibiotice, nu creează rezistență specifică.  

Exista câtevă zone în care  terapia cu ozon s-a impus ca metodă absolută de tratament:

  • tratament preventiv pentru complicațiile diabetului zaharat (piciorul diabetic, neuropatia diabetică)
  • tratamentul oboselii cronice
  • refacerea și întreținerea stării de bine general a persoanelor care deși nu suferă de o boală anume simt o depreciere semnificativă a calității vietii lor (persoane care depun efort fizic și intelectual în exces, care sunt supuse unui stres continuu)
  • tratament pentru durerea de cauză musculară (contracturi acute sau cronice, care duc până la viciere posturală)
  • pentru durerile de cap care nu cedează cu medicamente obișnuite.

Folosirea ozonului  în domeniul estetic:

  • pentru eliminarea vergeturilor
  • pentru eliminarea cicatricilor
  • tratamentul acneei
  • diminuarea simptomatologiei astmatice

Prin autohemoterapie majoră se induce un ușor stres oxidativ asupra organismului. Ca și reacție, crește cantitatea de antioxidanți din circulație.

Prin efect direct al mesagerilor secunzi ai ozonului, crește eliberarea de oxigen din eritrocite, ceea ce duce la o mai bună vascularizare a organelor vitale.

Creierul, ficatul, inima resimt astfel un aport crescut de oxigen, contracarând degenerarea sistemului circulator și respirator care apare odata cu înaintarea în vârstă.

De asemenea, această eliberare de oxigen în țesuturi duce și la un proces de creare de noi vase de sânge în teritoriile respective, ceea ce mai reduce din pierderea suferită în domeniul vascular din cauza îmbătrânirii.

Printre beneficiile unei oxigenări mai bune se numără: tratarea insomniilor, creșterea rezistenței la efort, scăderea oboselii cauzate de stres.

Acest tratament nu este recomandat doar seniorilor, care se află deja în tratament pentru o serie de afecțiuni.

Adulții sănătoși clinic îl fac pentru a preveni anumite boli pentru care prezintă deja factori de risc: infarct miocardic, diabet zaharat, ciroză hepatică, accident vascular cerebral.

Play Video

Injecțiile cu plasmă îmbogatiță cu ozon au rolul de a regenera țesuturile din articulațiile majore (genunchi, umăr, cot) pentru a permite o mobilitate crescută, chiar și acolo unde artroza pare să se fi instalat definitiv.

Infiltrațiile cu ozon pe mușchii contractați de ani întregi, vă permit să nu mai simtiți acele dureri profunde sau să obtineți o libertate mai mare de mișcare.

Mai multe detalii despre terapia cu ozon din SKINMED Clinic, găsiți pe terapiecuozon.ro

Dacă doriți să vă programați, o puteți face prin formularul de mai jos: