Terapia Vampir: frumusețe 100% naturală!

terapia vampir frumusete naturala - skinmed clinic

Dacă nu vă atrage spectrul acizilor hialuronici, ai cocktail-urilor de vitamine și aminoacizi sau toxina botulinică, aveți la dispoziție și o variantă 100% naturală de regenerare și reîntinerire a pielii!

Terapia Vampir (denumită, în mod științific, terapie cu plasmă îmbogățită plachetar sau, prescurtat, P.R.P.) reprezintă o procedură medicală de reîntinerire a pielii prin refacerea structurii ei.  

Metoda constă în recoltarea sângelui (venos) de la pacient. Apoi, prin centrifugare, celulele roșii sunt separate de plasmă și se obține o plasmă autologă, bogată în trombocite. Aceste trombocite sunt celule care conțin factori de creștere și reparare tisulară, care se eliberează în mod normal de organism pentru a vindeca țesutul lezat.  

Prin metoda descrisă mai sus, noi realizăm un concentrat în mod “artificial” folosind o eprubetă specială, care conține un strat separator de gel, ce permite ca doar plasma cu trombocite să rămână disponibilă pentru a fi extrasă cu seringa.

Factorii de creștere reprezintă rezervorul fiziologic al organismului ce stă la baza proceselor reparatorii ale țesuturilor. Plasma astfel obținută este reinjectată în zonele selectate, sub forma unor microbolusuri, intraepidermice/intradermice, la aproximativ 1 cm distanță, cu acoperire integrală a zonei de lucru.

Terapia Vampir (PRP) este simplă, sigură,  nu există riscul de reacții alergice sau de infectare virală/bacteriană deoarece folosește sângele propriu al pacientului.

Durerea este minimă, se realizează după anestezie locală prealabilă și sunt necesare un număr de minim 3-4 ședințe seriate, efectuate la distanță de 3 săptămâni – o lună. Efectul maxim se obține în 2-3 luni și se menține 1-2 ani.

Pe lângă terapiile pentru reîntinerirea tenului, această tehnică – cu utilizarea factorilor de creștere – este folosită și la nivelul scalpului, în patologia cu pierdere a firelor de păr, tranzitorie (effluvium telogen) sau cu plăci glabre (lipsite de păr), precum alopecia areată/pelada. 

Prin introducerea factorilor de creștere, urmând același protocol, sunt stimulate procesele naturale de sinteză, cu refacerea foliculilor piloși, apariția altora noi și inducere a noi fire de păr la nivelul scalpului. 

Este o tehnică încă în expansiune, căutându-se noi indicații terapeutice prin exploatarea acestui material biologic propriu de o mare valoare în recuperarea și refacerea tisulară.

foto: unsplash.com

Mesaje recomandate